Prachtig zwemweekend voor Jeroen en Bob. (08-11-2012)

Dit weekend werd er geschiedenis geschreven door Jeroen Flokstra. Zaterdag zwom hij 4 PR’s bij deel 2 van ZRO-competitie. Zondag zwom hij tijdens de District Sprintkampioenschappen nog eens 4 PR’s. Bob Hogendoorn wist vroeg in dit seizoen al een NJK-limiet op de 50 vrij te zwemmen.

Zaterdag werd in zwembad De Kulk in Vlaardingen deel 2 van de ZRO-competitie gezwommen. DWF moest hier goed voor de dag komen om een plaats in de C-poule veilig te stellen. Dit is in alle opzichten meer dan gelukt. Jeroen Flokstra was goed op dreef. Hij begon met een dik PR op de 200 wissel waarna bleek dat zijn 50 vlinder hierbij ook een PR was. De 100 rug werd zijn 3de PR van die dag en als startzwemmer in de estafette wist hij ook op de 50 vrij een PR te zwemmen. Bob Hogendoorn greep deze wedstrijd aan om een NJK-limiet te zwemmen voor de NJK korte baan in februari 2013. Op de 50 vrij dook hij bijna een halve seconde onder dit limiet. Voor zijn broer Nick waren er 3 PR’s. Net als Jeroen zwom hij deze op de 200 wissel, 50 vlinder en de 100 rug. Nikki Paans en Liza Kooring grepen beide deze wedstrijd aan om hun PR-totaal op te krikken met 2 stuks. Nikki deed dit op de 100 vrij en de 100 wissel terwijl Liza dit deed op de 50 vrij en de 100 wissel. Voor Sacha van Aalst (100 vrij), Daniel van Loon (100 vrij), Luc Veul (100 wissel) en Laurens Kalis (200 vrij) waren er ieder 1 PR. Voor Sacha was er de enige medaille die DWF mee naar huis nam. Zij wist brons te veroveren op de 50 school. Als debutant stond Jelle van Tuijl zijn mannetje door mooie tijden te zwemmen op de 100 vrij en de 50 school.

District_sprint_04-11-2012

Zondag werd er in het 25 meter bad van Dordrecht gestreden om de sprinttitels van Zuid-Holland. Voor DWF hadden Jeroen Flokstra, Debby Kraaijeveld en Johnny den Uil zich respectievelijk als 14de, 15de en 8ste weten te plaatsen. In dit sterke deelnemersveld (16 zwemmers per leeftijdscategorie) was het wederom Jeroen die op alle vier de afstanden (50 vrij, 50 rug, 50 vlinder en 50 school) een PR op de klokken wist te zetten. Hiermee kwam zijn totaal voor dit weekend op 8 PR’s te staan. Debby en Johnny hielden goed stand door niet al te ver boven hun PR’s te zwemmen. Uiteindelijk schoof Jeroen nog een plaatsje naar voren door 13de te worden. Debby wist zichzelf behoorlijk naar voren te zwemmen en eiste de 12de plaats voor zich op en Johnny werd 10de.

Aanstaande zaterdag zwemt de ploeg van David Verlek in Rozenburg de tweede wedstrijd in de Verenigingscompetitie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/02/03/prachtig-zwemweekend-voor-jeroen-en-bob-08-11-2012/