DWF kampioen in ZRO-C na zinderende wedstrijd. (23-04-2013)

Het dak ging eraf in Zwijndrecht in een zinderende finalewedstrijd van de ZRO-C competitie van de Kring Rotterdam. Na vier wedstrijden stond DWF derde in deze poule. Door de vele aanmoedigingen kregen de zwemmers van David Verlek vleugels en stegen ze boven zichzelf uit. Zij moesten 113.85 seconden goed maken op de nummer 1. En dat deden ze. Nadat alles was opgeteld bleek DWF zelf een voorsprong te hebben van 50 seconden op de nummer 2. Een mooie prestatie die werd beloond met een bokaal voor in de prijzenkast.

foto_selectie_kampioen_zro

De vier estafetteploegen waren goed voor twee keer brons en twee keer goud. Vooral de 8×50 vrij was spannend omdat er een hevige strijd losbarste met de nummer 1 van het klassement. DWF won nipt met 2 seconden voorsprong.
Veel pr’s werden er niet gezwommen, zestien in totaal, maar één daarvan was wel een clubrecord. Johnny den Uil verbeterde zijn eigen clubrecord van 3,5 jaar geleden op de 100 rug bij de heren. Met 0,12 seconden dook hij hieronder en het staat nu op 1.03.13.
Twee pr’s waren er voor Luc Veul (50 rug en 50 school) en Evi Mijnster (200 vrij en 100 school). Eén pr voor Sacha van Aalst, Nikki Paans, Isabella de Lange, Jelle van Tuijl, Anne de Heer, Jeroen Flokstra, Laurens Kalis, John van Heteren, Chémène de Klein, Daniël van Loon en Bob Hogendoorn.
Naast de bokaal gingen er ook veel medailles mee terug naar Sliedrecht. Evi Mijnster won één keer goud en twee maal zilver. Johnny den Uil won twee keer goud en Bob Hogendoorn goud en zilver. Voor Debby Kraaijeveld was er goud en brons, en Sacha van Aalst won goud. Chémène de Klein, Anne de Heer, Isabella de Lange en Judith de Heer wonnen allen één keer zilver.

De competitie zit erop en de zwemmers maken zich op voor de Kringkampioenschappen in mei.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/02/05/dwf-kampioen-in-zro-c-na-zinderende-wedstrijd-23-04-2013/