Clubrecords aan flarden (krantenbericht) (23-11-2013)

In de Sliedrecht werd afgelopen weekend een wedstrijd gezwommen met vele ups en downs. Maar de ploeg van David Verlek mag zeer trots zijn op de prestatie die zij hebben neergezet, want na afgelopen zaterdag gaat DWF zeker door in C-afdeling van de Competitie Regio West.

Isabella de Lange beet het spits af als startzwemster in de 4×50 vrij. Met een opening van 0.30.89 zwom zij het ruim 22 jaar oude clubrecord bij de meisjes onder de 12 jaar uit de boeken. Tot die tijd stond het met 0.31.50 op naam van Eveline Bronkhorst. Isabella dook hier ruim onderdoor. Ook de 100 wissel en de 50 rug wist zij om te zetten in 2 dikke PR’s wat haar op beide afstanden het zilver opleverde.
Maar het was dubbel feest. Ook Bob Hogendoorn zwom een clubrecord op de 50 vrij uit de boeken. Hij bracht het clubrecord bij de jongens onder de 14 jaar naar 0.26.66 en dook daarmee ruim onder het oude record van 0.27.10 dat sinds 27 november 1994 op naam stond van Leon Volkerink. Hiermee was het zilver voor Bob. Op de 100 wissel deed Bob iedereen verbazen door ruim 9 seconden onder zijn oude tijd te zwemmen met goud als beloning.
Joëlle Paans zwom op haar verjaardag naar 2 PR’s op de 50 en 100 vrij. Ook Adriaan van Herwijnen, Tabitha Lagendijk, Nikki Paans, Jelle van Tuijl, Evi Mijnster en Daniël van Loon wisten allen 2 PR’s aan hun lijst toe te voegen. Voor Evi was er dan nog brons voor haar mooie race op de 100 wissel.
Simon van Loon zwom in zijn tweede wedstrijd voor DWF direct naar een PR op de 50 vrij en Talitha Boelen wist zichzelf wederom te verbeteren op de 200 vrij. Ook voor Marian Nederlof en Laurens Kalis was er een PR op de 200 vrij. Dennis Cannoo, Kim Hogendoorn, Anne de Heer, Luc Veul en Chémène de Klein wisten allen 1 PR op de klokken te zetten.
Voor Johnny den Uil was er brons op de 200 vrij en zilver op de 100 vlinder. Ook Debby Kraaijeveld veroverde zilver op de 100 vlinder.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/02/11/clubrecords-aan-flarden-krantenbericht-23-11-2013/