PR-regen op een zonnige dag voor de minioren van DWF

20150418_134317

Zaterdag 18 april 2015 was het alweer tijd voor het vijfde en laatste deel van het Regio West Minioren Circuit. Op deze zonnige dag doken 10 minioren en junioren van DWF het 8-banenbad van Sportcentrum Papendrecht in, in de strijd met anderen en hun eigen eerder gezwommen tijden. En dit lukte met duidelijk resultaat: 13 persoonlijke records (pr’s), voor ieder minimaal één.

De jongste van het stel, Robin Vermeulen, mocht als eerste in actie komen. Zij wist, hoewel ze de 100m vrije slag nog niet eerder gezwommen had, in een veld van 15 zwemmers heel knap een bronzen medaille te behalen. Later was ze op de 100m rug de tel een beetje kwijt, maar wist ze op de 50m wel een mooi pr op de klokken te zetten. Puck Hogendoorn mocht de zelfde programmanummers zwemmen en wist met een mooie eindsprint op beide 100 meters een pr te zwemmen. Voor Joëlle Paans, Kim van Tuijl en Eline Loeve stond vandaag de 200m wisselslag en 100m rugcrawl op het programma. Joëlle en Kim hebben allebei op beide afstanden hun snelste tijd verbeterd, waarbij Joëlle dat tot haar eigen vreugde op de rug deed met een mini pr van 0,01 seconde. Eline had de 200m wisselslag nog nooit gezwommen, maar zij ging zo voortvarend van start dat ze een pr van 2 seconden zwom op de eerste twee banen vlinderslag.

De junioren hoefden vandaag maar 1x in actie te komen, dus zij konden al hun energie gebruiken voor de 200m vrije slag, en dat deden ze! Bij de meisjes zwom Kim Hogendoorn een pr van 3 seconden, Sanne Nederveen zwom 8 seconden van haar beste tijd af en haar zus Lisa was na haar race heel moe, maar toen ze zag dat ze 13 seconden sneller had gezwomen dan haar inschrijftijd was ze dat meteen weer vergeten. De jongens Daniël van Loon en Jelle van Tuijl zwommen een mooie vlakke race, waarbij Jelle het met een heuse eindsprint nog erg spannend maakte en met een verschil van 0,2 seconden net iets later aantikte dan Daniël. Ook zij mochten beide weer een mooi pr aan hun lijstje toevoegen. Het was dus voor zwemmers en begeleiders weer een dag om trots op te zijn.

Volgende week zaterdag 25 april is het de beurt aan de oudere jeugd om in Alblasserdam op deel 5 van de Regio West Competitie ook zulke mooie resultaten te boeken.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/04/19/pr-regen-op-een-zonnige-dag-voor-de-minioren-van-dwf/