Druk weekend voor DWF!

Regiowest B-kampioenschap 2015 Evi en Chémène

Regiowest B-kampioenschap 2015 Evi en Chémène

Afgelopen weekend was nog een druk weekend voor de zwemmers van DWF. Op zaterdag 6 juni werd ’s middags namelijk het laatste deel van de Driekamp gezwommen in het Inge de Bruijn-bad, Barendrecht, ’s avonds was het feest op de zonneweide van de Lockhorst, want daar werd met de leden het 60-jarig jubileum van Door Water Fit gevierd, en op zondag mochten acht zwemmers nog in actie komen tijdens het eerste Regiowest B-kampioenschap in het Hofbad, Den Haag.

In Barendrecht zijn over de hele breedte van de selectie weer mooie prestaties geleverd. Goud en brons was er voor Debby Kraaijeveld op respectievelijk de 50m rug en 100m vrij, waar het brons op de 50m rug voor Anne de Heer was. Nick Hogendoorn wist het zilver te veroveren op de 50m vrij èn de 100m wissel, op beide afstanden deed hij dit in een persoonlijk record (pr). Op de 25m vlinder voor de jongsten was het goud voor Robin Vermeulen, waarbij zij ook haar snelste tijd verbeterde. Isabella de Lange won een bronzen plak op de 50m vlinder. En Evi mocht een gouden medaille op de 50m school (pr) en een bronzen op de 100m vrij ophalen. In de zelfde leeftijdscategorie was het brons op de 50m school voor Chémène de Klein. Daniël van Loon won een bronzen medaille op de 100m vrij, waarop hij ook zijn pr aanscherpte. En de laatst gezwommen medaille op deze dag was voor Bob Hogendoorn die het zilver mee naar huis nam in zijn leeftijdscategorie op de 100m vrij. Daarnaast werden er nog mooie pr’s gezwommen door Joëlle Paans (50m school), Sanne Nederveen (50m vlinder), Nikki Paans (50m vlinder en 100m vrij), Duncan van der Klooster en Simon van Loon (50m rug en 100m vrij), Myrthe Ooms en Lisa Nederveen (100m vrij), Luc Veul (100m vrij). En natuurlijk nog een speciale vermelding voor de debutant op deze wedstrijd, Jan Willem Nederveen, dankzij hem kon de 4x 50m vrij estafette heren nog worden gered in een mooie tijd!

In Den Haag was er even wat verwarring bij de prijsuitreiking, maar Evi Mijnster was in de categorie Jeugd 2 toch echt de snelste op de 100m schoolslag. En tevens won zij een bronzen medaille op de 100m rug. Ook Chémène de Klein is in de prijzen gevallen, zij wist beslag te leggen op een mooie zilveren plak op de 100m vlinder. Daarnaast wist Evi haar snelste tijd te verbeteren op de 100m school en 100m rug. En zwom Chémène pr’s op de 100m school en 100m vlinder. Luc Veul wist zijn pr op de 100m school nog aan te scherpen. Helaas zijn er door de weigerende electronische tijdwaarneming geen officiële tussentijden op de 50m geregistreerd.

Voor de meesten zit het wedstrijdseizoen er nu op. Alleen twee van de minioren, Robin Vermeulen en Puck Hogendoorn mogen komend weekend nog in actie komen op de Regiowest Minioren Finales in Sportcentrum Papendrecht. Wij wensen deze meiden nog heel veel succes!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/06/09/druk-weekend-voor-dwf/