Goede prestaties voor DWF in thuisbad De Lockhorst

Op 3 oktober 2015 mochten 31 zwemmers van DWF voor deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie starten in ons thuisbad De Lockhorst. Ook hier werden in vertrouwde omgeving weer de nodige medailles behaald en persoonlijke records (pr’s) verbeterd. Puck Hoogendoorn mocht na de estafettes het spits afbijten, zwom meteen een pr op de 25m rug, wat haar een bronzen medaille opleverde en later ook nog een pr op de 50m vrije slag. Daarna zwommen Joëlle Paans en Eline Loeve beide een mooi nieuw pr op de 50m school (goed voor resp. goud en brons) en later ook allebei nog een pr op de 50m rug. Ook vandaag hadden we weer hulp vanuit de waterpolo-groep: Tjeerd Hettema die vorig seizoen het zwemmen voor de waterpolo heeft ingeruild, wil ook wel af en toe een wedstrijd mee zwemmen en wist dat letterlijk te verzilveren met twee zilveren medailles op de 50m school  en rug in tevens twee pr’s! Myrthe Ooms,  Lisa Nederveen en Simon van Loon wisten hun tijd te verbeteren op de 100m wissel, net als Bart Wijkniet die deze wedstrijd debuteerde bij DWF. Later wisten in deze leeftijdscategorie Kim Hogendoorn, Ismay Polack, Myrthe Ooms en Duncan van der Klooster een pr te zwemmen op de 100m vrij, waarbij Myrthe dit ook deed op de 50m vrij. Op de 50m vrij in de volgende groep verbeterden Nikki Paans en Tabitha Lagendijk hun tijd en later werden in deze categorie pr’s gezwommen op de 100m school door Sanne Nederveen, Tabitha Lagendijk, Jelle van Tuijl en Luc Veul, waarbij Sanne, Tabitha en Jelle dit ook al deden op de helft van de afstand. Goud was hierbij voor Sanne Nederveen en Luc Veul op de 100m school en brons voor Jelle van Tuijl. Voor de groep daarna stond 100m vlinder en 200m vrij op het programma, op beide afstanden was hierbij bij de meisjes zilver voor Evi Mijnster (met een mooi pr op de 100m vlinder) en brons voor Chémène de Klein, Irma van den Klooster wist haar tijd te verbeteren op de 200m vrij. En bij de jongens werden pr’s verbeterd door Bob Hogendoorn en Daniël van Loon op de 100m vlinder, waarbij die laatste dit ook op de 50m voor elkaar kreeg. Tot slot mochten de dames en heren de strijd aangaan op de 50m school en 100m wissel; bij de dames was er op de 50m school goud voor Anne de Heer en zilver voor Debby Kraaijeveld en bij de heren zilver voor Nick Hogendoorn, hij deed dit ook in een pr en tevens wist Nick zijn tijd te verbeteren op de 100m wissel.

De volgende wedstrijd is deel 2 in de Regio West Competitie en zal op 24 oktober in Alblasserdam gezwommen worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/10/04/goede-prestaties-voor-dwf-in-thuisbad-de-lockhorst/