DWF verdedigt tweede plaats in Regio West Competitie

ms-icon-310x310Afgelopen zaterdag 24 oktober 2015 wist de selectie van DWF met een door herfstvakantie en ziekte uitgedunde ploeg in Alblasserdam nipt de tweede plaats in poule C van de Regio West Competitie te verdedigen. De aanwezige 23 zwemmers deden daarom hun uiterste best en wisten met elkaar 26 persoonlijke records (pr’s) te verbeteren en 9 medailles te verdienen, ook werden zij tweede en derde op twee van de belangrijke estafettes.

 

 

Puck Hogendoorn wist in de jongste categorie 2 van haar tijden te verbeteren, namelijk op de helft van de 100m vlinder en op de 100m vrij en Eline Loeve verbeterde in de zelfde categorie haar pr op de helft van de 100m vrij. In de daarop volgende leeftijdscategorie zwommen Sophie Rabenort, Simon van Loon en Duncan van der Klooster een pr op de 50m vlinder en Simon van Loon en Bart Wijkniet op de 200m vrij. Sanne Nederveen haalde in de volgende leeftijdscategorie zilver op de 100m rug en deed dat in een mooi pr, tevens verbeterde zij haar tijden op de 50m en 100m tijdens de 100m vlinder. De zelfde 3 pr’s wist Tabitha Lagendijk te verbeteren, waarbij zij dat op de 100m vlinder deed met bijna een halve minuut! Lisa Nederveen en Jelle van Tuijl zwommen beide een pr op de 100m rug en vlinder. En Daniël van Loon verbeterde zijn tijd op de 100m rug. Evi Mijnster zwom in haar categorie twee maal naar het brons, namelijk op de 50m school en 100m rug, waarin Irma van der Klooster een pr zwom op de 50m school. Bij de jongens behaalde Bob Hogendoorn zilver op de 50m school en brons op de 100m rug, waarbij Luc Veul zijn pr’s op deze beide afstanden verbeterde. Bij de senioren dames was op de 200m vrij het goud voor Anne de Heer, het brons voor Marian Nederlof en zwom Lisette van Sinttruije op haar eerste wedstrijd, na 12 jaar te zijn gestopt, meteen naar een mooie vijfde plek. Op de 50m school wist Anne ook nog een derde plek te behalen. Bij de heren zwom Nick Hogendoorn een pr op de 200m vrij en tevens ook op de 50m school waarop hij tweede werd. Ook Jan Willem Nederveen en John van Heteren verbeterden hun tijd op de 50m school.

Aanstaande zaterdag 31 oktober zwemt de ploeg vanaf 12.30u opnieuw in Alblasserdam, deze keer voor het eerste deel van de Driekamp met De Wiekslag en ZPB H&L.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/10/26/dwf-verdedigt-tweede-plaats-in-regio-west-competitie/