Goed gezwommen door DWF in de Nationale Zwemcompetitie.

ms-icon-310x310

Na een minuut stilte om 14:00 uur vanwege de aanslagen in Parijs was het op 14 november 2015 tijd voor deel 2 in de Nationale Zwemcompetitie voor DWF. De 24 deelnemende meisjes en jongens / dames en heren waren in De Lockhorst in Sliedrecht weer goed voor 25 persoonlijke records (pr’s) en 17 medailles.

 

Er werd begonnen met een mooie eerste en tweede plaats op twee estafettes. Individueel werden er dus ook weer mooie prestaties geleverd. Puck Hogendoorn won het brons op de 25m vrij en goud op de 50m school, op beide afstanden zwom zij ook een pr. Tjeerd Hettema en Eline Loeve verbeterden hun tijd op de 100m wissel en 50m vrij en Joëlle Paans deed dit ook op de 100m wissel. Op de 100m school wisten Duncan van der Klooster en Kim Hogendoorn knap hun tijd te verbeteren op de 50 èn 100m. Sanne Nederveen werd eerste en Kim Hogendoorn tweede op de 100m school, beide zwommen op deze afstand een pr en ook op de 100m rug wisten zij later in het programma beide hun snelste tijd te verbeteren. Op de 50m vlinder was Luc Veul de snelste, gevolgd door Jelle van Tuijl die het zilver mee naar huis nam, ook zij zwommen beide een pr op deze afstand en later ook nog op de 100m vrij. Bij de meisjes won Nikki Paans het zilver op de 50m vlinder, nadat ze aan het begin van de wedstrijd in de estafette al een pr gezwommen had op de 50m rug en later zwom zij ook nog een pr op de 100m vrij. Tabitha Lagendijk zwom een pr op de 50m vlinder en 100m vrij. Bob Hogendoorn wist zijn twee individuele afstanden, 50m school en 200m wissel,  beide te verzilveren en verbeterde ook op beide zijn snelste tijd. Op de zelfde afstanden werd Evi Mijnster eerste en resp. tweede, op de 200m wissel verbeterde zij bovendien ook haar pr, waar Chémène de Klein twee maal een bronzen medaille mee naar huis nam. Voor de dames en heren stond de 200m vrij en 100m rug op het programma, hier werden helaas geen pr’s verbeterd. Wel was bij de heren op de 100m rug het goud voor Johnny den Uil. En won Debby Kraaijeveld een bronzen medaille op de 200m vrij en bovendien goud op de 100m rug, waar Anne de Heer derde werd.

Aanstaande zaterdag is het dan al weer tijd voor deel 3 van de Regio West competitie, waarvoor we van af 12:30 uur in Alblasserdam van start zullen gaan.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/11/15/goed-gezwommen-door-dwf-in-de-nationale-zwemcompetitie/