DWF zakt een plekje in de RW competitie

ms-icon-310x310Afgelopen zaterdag hoopte DWF met deel 3 de tweede plaats in de Regio West Competitie te verdedigen. In De Blokweer in Alblasserdam lukte dat met de 22 aanwezige zwemsters en zwemmers helaas niet. Wel wisten een aantal van hen weer diverse persoonlijke records (pr’s) aan te scherpen en namen zij 8 individuele medailles mee naar huis.

Na een mooie derde plaats op de eerste estafette werd de 50m school gezwommen door de junioren, Sanne Nederveen wist hierbij als tweede aan te tikken en verbeterde hiermee haar snelste tijd, ook Duncan van der Klooster zwom een pr. Daarna mochten de senioren all-in hun best gaan doen op de 100m wissel, daarbij was Debby Kraaijeveld bij de dames de snelste en werd Anne de Heer derde. Op 50m rug zwom Nikki Paans naar het zilver en zwommen Tabitha Lagendijk en Kim Hogendoorn een pr. Joëlle Paans kwam in actie op de 200m vrij en verbeterde daarbij haar snelste tijd. Ook op de tweede individuele afstand van deze dag, de 100m vrij, wist Sanne sneller te zwemmen dan ze eerder gedaan had. Overigens zwom zij op de afsluitende estafette nog haar derde pr van de dag. Bij de senioren viel Debby bij de dames opnieuw in de medailles op de 100m vrij, deze keer mocht zij het zilver ophalen en Nick Hogendoorn zwom een felbegeerd pr op de zelfde afstand bij de heren. Op de 100m school regende het opeens pr’s: Nikki, Kim, Tabitha, Daniël van Loon, Jelle van Tuijl en Luc Veul verbeterden allemaal hun snelste tijd, en Kim wist ook halverwege haar 50m tijd nog aan te scherpen, bovendien waren de tijden van Kim en Nikki goed voor zilver en brons. Ook Bob Hogendoorn wist in zijn categorie op de 100m school een pr te zwemmen en dit was meteen ook goed voor het brons. Tot slot zwom Joëlle op de 50m vlinder ook nog naar haar tweede pr van die dag.

Toen waren er nog drie heren die er nog geen genoeg van konden krijgen en zondag nogmaals op pr-jacht gingen in Sportcentrum Papendrecht tijdens een Limietwedstrijd aldaar. Luc Veul zwom op alle drie de door hem gekozen afstanden een pr; op de 50m vrij en rug en bovendien een dik pr van 14 seconden op de 200m school! Bart Wijkniet zwom alle vier de 50m-ers en wist daarbij op de eerste twee die hij moest zwemen zijn tijd te verbeteren: op de 50m vrij en vlinder. John van Heteren was de derde van het stel, maar wist door een vervelende blessure helaas zijn doel niet te behalen.

Op 5 december zwemt DWF in thuisbad De Lockhorst vanaf 14 uur deel 2 van de Driekamp.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2015/11/23/dwf-zakt-een-plekje-in-de-rw-competitie/