Veel medailles voor DWF in Dordrecht

Op 16 januari 2016 was het tijd voor de eerste wedstrijd van DWF in 2016. Deze zaterdag is door 28 zwemmers gestreden om mooie tijden in deel 3 van de Nationale Zwemcompetitie en ook zijn er natuurlijk weer de nodige persoonlijke records (pr’s) gesneuveld. Aan het einde van de wedstrijd liepen vele van de zwemmers rond met de bekende geel/zwarte lintjes waaraan een mooie gouden, zilveren of gouden plak bungelde!

Er zijn 7 gouden, 8 zilveren en 13 bronzen medailles gewonnen en daarnaast waren er een derde, en twee keer een tweede plaats op de estafettes. De medailles zijn gewonnen door: Puck Hogendoorn (zilver 25m vlinder en brons 50m rug met op beide afstanden een pr), Joëlle Paans (zilver 50m school, brons 100m rug en 2x pr), Lisa Nederveen (zilver 50m vlinder in een pr), Nikki Paans (2x goud; 50m rug en 100m wissel) en Tabitha Lagendijk (2x brons; 50m rug en 100m wissel en op beide afstanden een pr). Op dezelfde afstanden werden bij de jongens de medailles als volgt verdeeld: Jelle van Tuijl (goud en zilver, met een pr op de 50m rug), Daniël van Loon (zilver, goud en 2x pr), Luc Veul (2x brons). Evi Mijnster (zilver 50m vrij en goud 100m rug), Chémène de Klein (brons 50m vrij en zilver 100m rug) en Bob Hogendoorn veroverde op de zelfde afstanden 3x brons. De dames en heren zwommen 100m school en 100m vrij, door hen werden de volgende medailles gewonnen: Debby Kraaijeveld (goud en brons), Marian Nederlof (zilver), Daniëlle de Klein (brons), Nick Hogendoorn (goud en brons) en Jan Willem Nederveen (brons).

Naast de reeds genoemde pr’s hebben ook anderen harder gezwommen, dan ze eerder gedaan hadden; in totaal zijn er weer 23 pr’s gesneuveld: Eline Loeve (50m school en 100m rug), op de 50m vlinder is een pr gezwommen door Sanne Nederveen, Myrthe Ooms, Ismay Polack, Kim Hogendoorn en Sophie Rabenort, waarbij Myrthe ook nog een pr zwom op de 50m vrij en Kim tijdens de estafette op de 50m rug. Ook bij de jongens werden pr’s verbeterd op de 50m vlinder èn 50m vrij door: Simon van Loon en Duncan van der Klooster.

Komend weekend komen alleen de 20+-ers in actie. Zij komen dan met 8 zwemmers uit voor DWF tijdens de ONMKkb (Open Nederlandse Master Kampioenschappen korte baan) in Sportcentrum Papendrecht welke van 21 t/m 24 januari plaatsvinden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/01/18/vele-medailles-voor-dwf-in-dordrecht/