Record aantal masters van DWF naar ONMK

Masterploeg DWF: Marian, Jan Willem, John, Lisette, Mascotte, Debby, Anne, Daniëlle en Talitha.

Masterploeg DWF: Marian, Jan Willem, John, Lisette, Mascotte, Debby, Anne, Daniëlle en Talitha.

Afgelopen weekend werden van 21 t/m 24 januari 2016 in Sportcentrum Papendrecht de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) georganiseerd door zwemclub De Geul uit Papendrecht. Zij hebben dat zeer goed gedaan, want het is weer een mooi, gezellig en sportief toernooi geworden, waarop de nodige records verbroken zijn.

DWF was hier vertegenwoordigd met acht masters verdeeld over de leeftijdscategorieën 20+, 25+, 40+ en 50+.

Dit was voor DWF een record aantal masters dat deelnam aan een ONMK en zo kon ook met twee teams worden deelgenomen aan twee verschillende estafettes. Op de 4 x 50m wissel werd deze deelname door het damesteam, dat bestond uit Anne de Heer, Marian Nederlof, Debby Kraaijeveld en Lisette van Sinttruije, in de categorie 100+ ook meteen maar omgezet in een gouden medaille. Marian Nederlof, individueel uitkomend in de categorie 40+, mocht naast deze gouden ook nog twee zilveren (50m school en 200m vrij) en drie bronzen (100m school, 100m vrij en 50m vrij) medailles mee naar huis nemen, waarbij zij op deze afstanden ook haar beste seizoentijden zwom. Lisette van Sinttruije wist op haar eerste ONMK drie persoonlijke records (pr’s) te verbeteren: eerst al op de 50 en 100m tijdens de 100m vrij en later nogmaals op de 50m vrij als startzwemster op de 4 x 50m vrij estafette. John van Heteren en Jan Willem Nederveen scherpten hun pr’s aan op de 50m vrij. Talitha Boelen zwom een pr op de 50m vlinder en daarnaast ook haar beste seizoentijd op de 50m vrij. En Daniëlle de Klein verbeterde haar snelste seizoentijd op de 50m vlinder.

De sfeer zat er goed in tijdens dit ONMK korte baan (25m bad), hopelijk smaakte dit ook voor de debutanten naar meer en kan DWF in mei, als de ONMK lange baan (50m bad) in Eindhoven plaatsvinden, ook weer met zo’n grote ploeg deelnemen.

De volgende wedstrijd van de gehele selectie van DWF is deel 4 van de Regio West Competitie op 6 februari, welke weer in De Blokweer te Alblasserdam gezwommen zal worden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/01/24/record-aantal-masters-van-dwf-naar-onmk/