Mooie en dikke pr’s voor de zwemmers van DWF

In De Blokweer te Alblasserdam zijn afgelopen zaterdag 6 februari 2016 weer mooie resultaten geboekt door de uitgedunde selectie van DWF! Helaas stonden zij door ziekte en afmeldingen maar met 24 zwemmers aan de start, maar na een oppeppende speech van coach Angelique de Klein zette iedereen zijn of haar beste beentje voor. In totaal werden er 25 persoonlijke records (pr’s) gezwommen, 11 medailles mee naar huis genomen en een mooie derde en tweede plaats behaald op de belangrijke estafettes. Maar bij de pr’s zaten er een aantal heel opvallende bij:

 

zo wist Tabitha Lagendijk dik 27 seconden van haar snelste tijd af te snoepen op de 200m vrij en Luc Veul verbeterde zijn tijd op de zelfde afstand met 21 seconden. Luc zwom ook nog een pr op de 50m school en dat leverde hem een mooie bronzen medaille op. Op de zelfde twee afstanden zwommen ook Daniël van Loon en Jelle van Tuijl een mooi pr, wat Jelle op de 200m vrij zilver opleverde. Nikki Paans en Lisa Nederveen behaalden in de zelfde leeftijdscategorie respectievelijk zilver en brons op de 200m vrij, waarbij Nikki ook haar snelste tijd verbeterde.

In de jongste categorie zwommen Puck Hogendoorn en Joëlle Paans de 50m vrij en 100m rug, waarbij beiden een pr zwommen op de 50m vrij en Puck een pr van 7sec zwom op de 100m rug, maar waar Joëlle het brons mocht ophalen. In de daarop volgende categorie werden de 100m rug en 50m vrij gezwommen, daarin zwom Sanne Nederveen in een pr naar een derde plek op de 100m rug, Simon van Loon kreeg het op de 100m rug voor elkaar zijn tijd op de 50 èn 100m te verbeteren en Sophie Rabenort en  Duncan van der Klooster hadden een pr op de 50m vrij. De op één na oudste categorie mocht hun best doen op de 100m vrij en 100m vlinder. Chémène de Klein behaalde het zilver op de 100m vlinder en in een mooi pr brons op de 100m vrij, waar Evi Mijnster in een spannende strijd net het zilver voor haar neus wist weg te kapen. Bob Hogendoorn werd net tweede op de 100m vrij, maar wist daarbij wel zijn tijd te verbeteren, bovendien werd hij ook nog derde op de 100m vlinder. Bij de senioren werd gestreden op de 50m rug en 100m school, waarbij Kira van der Klooster en Nick Hogendoorn op beide afstanden hun pr wisten aan te scherpen en Jan Willem Nederveen en John van Heteren een pr zwommen op de 50m rug. John kreeg het echter voor elkaar om, ondanks zijn blessure, als startzwemmer op de 4x 50m wissel estafette nogmaals zijn tijd te verbeteren op de 50m rug.

Al met al keerde een tevreden ploeg weer huiswaarts, om volgende week weer met frisse moed aan de start te kunnen verschijnen voor deel 3 van de Driekamp in Barendrecht.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/02/07/mooie-en-dikke-prs-voor-de-zwemmers-van-dwf/