DWF staat nu vierde in de NZC!

Afgelopen zaterdag 5 maart 2016 werden door 28 zwemmers uit de selectie van DWF in Sportboulevard Dordrecht weer goede resultaten geboekt tijdens deel 4 van de Nationale Zwemcompetitie. Met deze resultaten zijn zij weer een plekje gestegen naar een vierde plaats. Zal het DWF lukken nog in de prijzen te vallen en door te stijgen naar de derde plaats? 16 april zullen we het weten, want dan wordt het vijfde en laatste deel gezwommen in thuisbad de Lockhorst te Sliedrecht!

Naast goede prestaties op de belangrijke estafettes waren er natuurlijk ook weer individuele successen. Puck Hogendoorn mocht het spits weer afbijten en werd eerste op de 25m school en tweede op de 50m vrij, op beide afstanden verbeterde zij ook haar persoonlijk record (pr). Joëlle Paans en Eline Loeve zwommen beide dikke pr’s op de 100m vrij en 100m school, waarbij Joëlle resp. het zilver en brons mocht ophalen en Eline derde werd op de 100m vrij. In de daarop volgende leeftijdscategorie zwom Kim Hogendoorn in een pr naar de tweede plek op de 50m rug en werd zij in een pr derde op de 100m wissel. Op die zelfde 100m wissel werd Sanne Nederveen in een pr tweede en zwom ook Sophie Rabenort een pr. Ismay Polack zwom een pr op de 50m rug. Bij de jongens had Bart Wijkniet een erg goede dag, want hij werd tweede op de 100m wissel in een pr, daarnaast zwom hij nog 2 pr’s namelijk op de 50m rug en 50m vrij in de estafette. Simon van Loon werd derde op de 100m wissel, waarop Duncan van der Klooster aantikte in een pr. Voor de categorie daarna stonden de 50m school en 200m vrij op het programma. Op beide afstanden wist Nikki Paans zilver te behalen en bovendien zwom zij ook nog een pr op de 100m rug in een estafette. Lisa Nederveen werd achter Nikki derde op de 50m school. Bij de jongens zwom Jelle van Tuijl op de 50m school in een pr naar het goud en mocht Daniël van Loon op beide afstanden het brons ophalen, waarbij hij een pr zwom op de 200m vrij. In de daarop volgende categorie werden Evi Mijnster en Chémène de Klein resp. tweede en derde op de 100 wissel en zwom Chémène naar het goud op de 100m school, waarop Kira van der Klooster aantikte in een pr. Bij de jongens werd Bob Hogendoorn derde op de 100m school. De dames en heren mochten starten op de 100m vlinder en 50m rug, waarop Debby Kraaijveld resp. derde en tweede werd en Lisette van Sinttruije haar eerste medaille bij DWF mocht ophalen, zij werd derde op de 50m rug. En Kira van der Klooster zwom als startzwemster in de 4x 100m wissel naar een pr op de 100m rug.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/03/08/dwf-staat-nu-vierde-in-de-nzc/