DWF begint het seizoen goed

Ook voor de zwemselectie van DWF is het seizoen 16/17 weer begonnen! Afgelopen zaterdag 24 september 2016 zwom een groot gedeelte van de selectie de eerste wedstrijd in De Blokweer te Alblasserdam.

RW competitie dl 1 2016-2017

              RW competitie dl 1 2016-2017

Met veel enthousiasme stonden de zwemmers langs het bad om het nieuwe seizoen te starten. De wedstrijd begon met 2 estafettes waarbij de ploeg gelijk kon laten zien dat het echt een team is. Alle zwemmers stonden langs de kant om hun teamgenoten door het water te schreeuwen en met succes. In deze estafettes werd respectievelijk twee keer een 4e plaats (meisjes 4 x 50m vrije slag: Tabitha Lagendijk, Lisa Nederveen, Sanne Nederveen en Nikki Paans. Jongens 4 x 50m wisselslag: Daniël van Loon, Luc Veul, Jelle van Tuijl en Simon van Loon ) behaald.

Maar niet alleen in de estafettes was het team op dreef. Dat de poule sterker is geworden dan afgelopen jaar is duidelijk te merken. Toch wist de relatief kleine ploeg van DWF na het eerste deel van de Regio West Competitie een 6e plek (van 9 ploegen in Poule C) in te nemen.

Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen zijn er meteen alweer 18 persoonlijke records (PR) gesneuveld. Dit is een heel mooi aantal voor de eerste wedstrijd van het seizoen en we mogen dit seizoen dus nog veel meer mooie prestaties verwachten.

Daniël van Loon bleek op dreef en wist gelijk op al zijn 3 afstanden een PR te zwemmen. Jelle van Tuijl, Joëlle Paans, Sanne Nederveen, Lisa Nederveen, Duncan van der Klooster en Simon van Loon wisten allen 2 PR’s mee naar huis te nemen. Bob Hogendoorn, Puck Hogendoorn en Luc Veul zwommen allen 1 PR.

Naast de PR’s mocht Bob Hogendoorn ook 2 medailles mee naar huis nemen. Hij wist zowel op de 50 meter vrije slag als op de 100 meter wisselslag brons te veroveren.

De wedstrijd werd afgesloten met nog 2 estafettes. Ook hier stond de gehele ploeg weer langs de kant om haar teamgenoten aan te moedigen. DWF wist hier een 6e plaats (Dames 4 x 50m wisselslag: Chémène de Klein, Debby Kraaijeveld, Evi Mijnster en Kira van der Klooster) en een 5e plaats (Heren 4 x 50m vrije slag: Bob Hogendoorn, John van Heteren, Jeroen Flokstra en Nick Hogendoorn) uit het water te halen.

Tot slot verdienen 2 meiden een speciaal plekje in dit stukje. Mara Kreukniet en Vera van Houwelingen maakten afgelopen zaterdag hun debuut in het team van DWF en deden dit voortreffelijk. Zij werden door de andere zwemmers volledig opgenomen in het team en voelden zich dan ook als een vis in het water. Deze meiden mogen trots zijn op hun debuut en we gaan dit seizoen en de komende seizoenen zeker nog vaker van ze horen.

Komend weekend zal de ploeg haar eerste wedstrijd in de Nationale Zwemcompetitie zwemmen. Deze wedstrijd zal om 14:00 starten in het Rivièrabad te Spijkenisse. Ook bij deze wedstrijd zullen weer 2 zwemmers hun debuut maken in de selectie van DWF. Donna Verhoef en Amy Ambachtsheer zullen deze week nog klaargestoomd worden om komende week te mogen debuteren. Wij wensen hen, en de rest van de ploeg enorm veel succes!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/09/26/dwf-begint-het-seizoen-goed/