Zwemmers DWF tonen spierballen in Spijkenisse!

De wedstrijdselectie van DWF stond afgelopen zaterdag 1 oktober aan de start voor de eerste wedstrijd in de Nationale Zwemcompetitie. DWF komt dit seizoen uit in de 2e klasse van de regio West en de zwemmers lieten zien dat zij er zin in hadden. Bij deze wedstrijd zijn er maar liefst 25 persoonlijke record (pr’s) gesneuveld en mochten er 14 medailles mee naar huis genomen worden.

2016-10-01=Spijkenisse NZC Deel 1

2016-10-01=Spijkenisse NZC Deel 1

 

Het werd een wedstrijd waarin de zwemmers van DWF lieten zien dat zij mee willen doen voor de prijzen in de 2e klasse. Ook de 2 debutanten in de selectie willen hier een steentje in bijdragen en dat deden zij met verve. Donna Verhoef wist bij haar eerste wedstrijd gelijk een gouden en een zilveren medaille te winnen en wist tevens bijna het 7 jaar oude clubrecord op de 25 meter rugslag te verbeteren. Uiteindelijk kwam zij een halve seconde tekort, maar dat zij er zin in had was duidelijk te merken. Ook Amy Ambachtsheer debuteerde sterk in de selectie. De jongste van het stel genoot zichtbaar van haar eerste wedstrijd en werd nipt 4e op de 25 meter rugcrawl. Beide dames mogen terugkijken op een heel mooi debuut en wij gaan in de toekomst zeker nog van deze 2 horen.

Naast het debuut van bovenstaande zwemmers was er ook de terugkeer van Kim van Tuijl. Na een seizoen afwezig te zijn geweest heeft zij haar rentree weer mogen maken en ook zij deed dit geweldig. Kim wist 2 pr’s te verbeteren en liet zien dat zij dit seizoen zeker al stappen heeft gemaakt.

Daniël van Loon liet wederom zien dat hij dit seizoen sterk begonnen is. Na vorige week 3 pr’s te zwemmen deed hij dit bij deze wedstrijd gewoon nog een keertje over en mocht hij weer 3 pr’s op zijn naam bijschrijven. Ook Jelle van Tuijl wist zichzelf te belonen voor zijn trainingsarbeid. Hij wist net als Daniël 3 pr’s te verbeteren. Naast de hierboven genoemde zwemmers waren er pr’s voor Sanne Nederveen (2x), Ismay Polack (2x), Puck Hogendoorn (2x), John van Heteren (2x), Simon van Loon (2x), Duncan van der Klooster (2x), Tabitha Lagendijk (1x), Luc Veul (1x), Bart Wijkniet (1x), Lisa Nederveen (1x) en Myrthe Ooms (1x).

naast alle persoonlijke records wisten een aantal zwemmers zichzelf ook in de prijzen te zwemmen. Bob Hogendoorn (1x brons), Sanne Nederveen (1x goud), Jelle van Tuijl (1x goud), Luc Veul (1x zilver), Puck Hogendoorn (1x goud en 1x brons), Debby Kraaijeveld (1x goud en 1x zilver), Evi Mijnster (1x goud en 1x brons) en Nick Hogendoorn (2x zilver) gingen door het eremetaal allemaal met een zwaardere tas naar huis.

De volgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is op 29 oktober. In Alblasserdam zal dan gezwommen worden in deel 2 van de Regio West Competitie. Tot die tijd zullen de zwemmers zich in het eigen bad klaarstomen tijdens de trainingen om nog beter voor de dag te komen 29 oktober.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/10/02/zwemmers-dwf-tonen-spierballen-in-spijkenisse/