Zwaarbevochten overwinning voor DWF Waterpolo

De waterpoloheren van DWF Sliedrecht behalen in een zenuwslopende thuiswedstrijd de winst tegen de heren van ZVVS uit Vlaardingen.

2016-10-09-23-08-54

Vanaf de start was direct duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren en elkaar geen enkele ruimte gunde. De heren van DWF kregen in de eerste minuut wel al een mooie kans in een ‘man- meer situatie’, waarbij één van de tegenstanders gedurende 20 seconden uitgesloten was van het speelveld door een overtreding. Deze man-meer situatie wisten de mannen helaas niet te verzilveren. Vlaardingen herpakte direct en kreeg zelfs een aantal schotkansen, gekeerd door de verdediging en de excellerende doelman van Sliedrecht. De tussenstand na het 1e kwart: 0-0.

Vlaardingen gaf de heren van DWF niet veel kansen door een overtuigende verdediging op de man, maar ruim over de helft van het 2e kwart opende Joris Kaaks, met een prachtige stuiterbal, toch de score in het voordeel van Sliedrecht. De ontlading op de volle tribune van de Lockhorst was overweldigend!

In de eerste minuut van het 3e kwart ontstond er wederom een man-meer situatie in het voordeel van DWF en wist teamcaptain Chris den Breejen met een onverwacht schot wel te scoren. De tussenstand na het 3e kwart: 2-0.

Een voorsprong van 2 punten geeft geen zekerheid bij waterpolo, zelfs niet met nog maar één kwart (5 minuten) te spelen. Vlaardingen wist dit ook en deed er alles aan het tij te keren. Het spel werd grimmiger en de Sliedrechtse verdediging kreeg het zwaar te verduren.
Twee zwakke momenten werden hard afgestraft en Vlaardingen kwam in korte tijd gelijk met DWF. De bezoekers probeerde door te zetten maar stuitten keer op keer op de doelman van Sliedrecht. Met minder dan 30 seconden op de klok werd, onder fanatieke aanmoediging vanaf de tribune, nog één keer vol de aanval ingezet en wist Chris den Breejen nogmaals te scoren. Dit leverde een eindstand van 3-2 op.

Volgende wedstrijd: zaterdag 29 oktober, 18:30 uur, zwembad Blokweer in Alblasserdam.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/10/15/zwaarbevochten-overwinning-voor-dwf-waterpolo/