DWF Handhaaft 6e plek in de Regio West Competitie

ms-icon-310x310 

DWF handhaaft 6e plek in de regio west competitie

 

 

Afgelopen zaterdag reisde de wedstrijdselectie van DWF met 26 zwemmers af naar Alblasserdam voor de 2e wedstrijd in poule C van de Regio West Competitie. De zwemmers haalde alles uit de kast en wisten hierdoor de 6e plaats (van de 9 ploegen) in poule C vast te houden.

 

tussenstand

 

Prestaties

Tijdens deze wedstrijd wisten de zwemmers van DWF maar liefst 23 persoonlijke records (pr’s) te verbeteren en mocht er 1 medaille in ontvangst genomen worden.

De jongens geboren in 2001 zijn dit seizoen uitermate sterk begonnen. In de eerste 2 wedstrijden wisten zij al veel pr’s te verbeteren, maar ook tijdens deze wedstrijd lieten zij weer van zich horen.

Jelle van Tuijl liet afgelopen 2 wedstrijden al zien dat hij goed bezig was door maar liefst 5 pr’s bij elkaar te zwemmen. Tijdens deze wedstrijd mocht hij er daar nog eens 3 aan toevoegen wat zijn totaal na 3 wedstrijden op 8 brengt. Daarnaast dook hij in de estafette (4 x 50 meter wisselslag) op de 50 meter vrije slag voor het eerst onder de magische grens van 30 seconden met een tijd van 29.54.

Luc Veul wist, met een wedstrijd meer, zelfs al 7 pr’s te noteren. Ook bij deze wedstrijd wist Luc weer 2 pr’s aan zijn lijstje toe te voegen, waarmee hij zijn totaal zelfs al op 9 brengt. Ook Daniël van Loon had na de eerste 2 wedstrijden al 6 pr’s op zijn naam staan en wist er wederom 2 aan zijn lijstje toe te voegen waarmee zijn totaal op 8 komt. Deze 3 jongens maken het erg spannend in de “pr competitie” bij de heren van DWF. Zij worden echter op de voet gevolgd door John van Heteren die voor deze wedstrijd ook al 4 pr’s op zijn naam had staan en zijn totaal na deze wedstrijd ook op 5 wist te brengen door op de 50 meter schoolslag zijn persoonlijke doel te behalen door onder de 40 seconden te duiken (39.99). Ook de overige zwemmers in de categorie heren zijn nog niet kansloos voor de top 3. Bob Hogendoorn, Nick Hogendoorn, Jan Willem Nederveen en Jeroen Flokstra wisten deze wedstrijd dan nog net geen pr’s te noteren, maar lieten wel zien steeds dichter bij hun persoonlijke records te komen. Wij mogen van hen dan ook nog meer verwachten dit seizoen.

In de categorie jongens is het Bart Wijkniet die de lijst aanvoert. Hij wist met 3 wedstrijden dit seizoen al 6 pr’s te zwemmen en wist er hier afgelopen zaterdag 2 aan toe te voegen. Hij gaat in deze categorie de strijd aan met Duncan van der Klooster, die afgelopen zaterdag ook weer 1 pr aan zijn totaal mocht toevoegen en zo na 3 wedstrijden op 5 pr’s staat, en Simon van Loon, die afgelopen zaterdag helaas net geen pr’s wist te behalen maar wel al op 4 pr’s staat dit seizoen.

 

Ook de dames van DWF beginnen steeds beter de juiste vorm te vinden. Tabitha Lagendijk en Sanne Nederveen wisten afgelopen zaterdag beiden 2 pr’s te behalen en staan daarmee gedeeld aan de leiding in de categorie dames met 6 pr’s. Zij worden op de voet gevolgd door Nikki Paans en Lisa Nederveen, die afgelopen zaterdag beiden 1 pr mochten toevoegen aan hun seizoenstotaal en inmiddels beiden 4 pr’s hebben gezwommen. Daarnaast wist Kira van der Klooster haar eerste pr van het seizoen te zwemmen en lieten de overige dames ook zien dat ze sterker worden.

Last but not least hebben we de categorie meisjes. In deze categorie laten Joëlle Paans en Puck Hogendoorn zien dat zij het seizoen sterk begonnen zijn. Beide meisjes wisten afgelopen zaterdag weer 2 pr’s te zwemmen en brachten daarmee hun totaal na 3 wedstrijden op 5 pr’s. Daarnaast wist in deze categorie Eline Loeve haar 1e pr van het seizoen te behalen. Aangezien niet alle meisjes van DWF aanwezig waren bij deze wedstrijd en er dus nog meer kapers op de kust zijn voor de prijzen in deze categorie ligt de strijd ook hier nog volledig open en zullen de meisjes het beste in elkaar naar boven halen.

 

Naast bovengenoemde persoonlijke records was er 1 medaille voor DWF. Bob Hogendoorn mocht op de 50 meter schoolslag zilver mee naar huis nemen.

De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is het 2e deel van de Nationale Zwemcompetitie op 12 november in Spijkenisse. Wij kijken nu al uit naar de prestaties die de zwemmers hier neer gaan zetten.

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/10/30/dwf-handhaaft-6e-plek-in-de-regio-west-competitie/