DWF Waterpolo stunt tegen nummer 1!

Afgelopen zaterdag speelde het herenteam waterpolo van DWF een zenuwslopende wedstrijd tegen het beruchte Barendrecht: de nummer 1 in de competitie. DWF, die nu tot nu toe maar 1 wedstrijd wist te winnen, zou statistisch gezien geen grote kans maken. Toch lagen de mannen vol goede moed en adrenaline om half 4 stipt in het wedstrijdbad van de Lockhorst, klaar om een goede score neer te zetten.

Herman Kaaks mocht namens DWF de score openen maar een antwoord liet niet lang op zich wachten en al snel was de stand 1-1. Beide teams waren, ondanks het positieverschil op ranglijst, sterk aan elkaar gewaagd en aan beide kanten waren er kansen. De eerste periode werd dan ook afgesloten met een 2-2 stand. Joris Kaaks scoorde de 2-1 namens DWF.

De tweede periode werd volledig door DWF naar zich toegetrokken. Met een prima soloactie van aanvoerder Chris den Breejen met een schot in de verre hoek en een knap ingeschoten strafworp van Sjoerd de Paus stond aan het einde van de tweede periode een score van 4-2 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

 

 

Tactiek

Vermoeidheid blijft een belangrijk element bij het waterpolo en aangezien de selectie van DWF deze ronde met maar 1 wissel niet bijzonder breed te noemen was moest er spaarzaam omgegaan worden met de energie. Mede hierom werd er besloten om vanaf de derde periode met 2 aanvallers te gaan spelen in plaats van 3 en zo een extra man in de verdediging te hebben liggen.

Een tactiek die goed uit leek te pakken omdat al vrij snel de 5-2 gemaakt werd door Sjoerd de Paus. Maar in deze periode moest ook een tegentreffer worden geïncasseerd wat de stand op 5-3 bracht.

Applaus

In de vierde periode voerde frustratie en paniek de boventoon bij de tegenstander en het spel werd steeds fysieker. Met een sterkt offensief probeerde de bezoekers nog iets te forceren maar mede dankzij een uitblinkende Joey Zuydervelt op doel bleef de stand onveranderd. Bij het eindsignaal brak er een luid applaus uit voor het DWF-team en zitten de mannen vol in de race om de middenmoot van de competitie te halen!

De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag tegen Poseideon’56 in Ridderkerk. DWF zal ook hier weer vol voor de winst gaan! Een keertje  meetrainen? Dat kan! Op maandag 21:15 en donderdag 21:00 van harte welkom in Bronbad de Lockhorst!

 

 

wp_transparent

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/11/07/dwf-waterpolo-stunt-tegen-nummer-1/