Zwaar weekend voor DWF

Waar de waterpoloërs van DWF afgelopen zaterdag kopje onder gingen, zat het voor de zwemselectie ook niet mee. Bij het 2e deel van de Nationale Zwemcompetitie gehouden in Spijkenisse zakte DWF van de 3e naar de 6e plaats in de tweede klasse van de Regio West.

 

De selectie werd helaas geplaagd door een aantal afmeldingen vanwege ziekte of blessures waardoor er helaas geen volwaardige selectie aanwezig was bij deze wedstrijd. Dit in combinatie met een aantal zwemmers dat niet helemaal fit begon aan deze wedstrijd en een aantal onverwachte diskwalificaties zorgde helaas voor een kleine terugval in de poule.

 

20161112_163741

Geblesseerde Daniël van Loon reisde wel mee naar Spijkenisse om zijn teamgenoten aan te moedigen

 

Er waren echter ook lichtpuntjes. Jelle van Tuijl lijkt niet te stoppen en wist tijdens deze wedstrijd wederom 3 persoonlijke records (pr’s) uit het water te vissen. Hiermee laat hij zien dat zijn verhoogde trainingsarbeid aan het begin van dit seizoen zijn vruchten afwerpt.

 

Vera van Houwelingen, dit seizoen gedebuteerd in de selectie van DWF wist tijdens deze wedstrijd haar eerste 2 pr’s te zwemmen. Ook zij laat een goede vooruitgang zien en we kunnen in de toekomst nog zeker meer pr’s van haar verwachten. Dan de 2e debutant van dit seizoen die haar 1e pr weet te zwemmen, Mara Kreukniet wist haar tijd op de 50 meter schoolslag die zij gezwommen had op 24 september 2016 maar liefst met 7 seconden te verbeteren. Een enorme vooruitgang in zo’n korte tijd!

 

Puck Hoogendoorn, Joëlle Paans en Lisa Nederveen lieten tevens zien nog steeds goed in vorm te zijn. Zij wisten allen 2 persoonlijke records te zwemmen. Tot slot zijn er nog een aantal zwemmers die 1 pr mee naar huis mochten nemen: Sanne Nederveen, Irma van der Klooster, Luc Veul, Simon van Loon, Duncan van der Klooster, Ismay Polack en Kira van der Klooster mochten ook met een mooie prestatie terug naar huis.

 

Naast de gezwommen pr’s waren er ook de nodige medailles om mee naar huis te nemen. Bob Hoogendoorn (1x goud, 1x zilver), Sanne Nederveen (1x goud, 1x zilver), Lisa Nederveen (2x brons), Jelle van Tuijl (1x zilver), Luc Veul (1x zilver), Donna Verhoef (tevens een van de debutanten van dit seizoen, 1x zilver), Debby Kraaijeveld (1x zilver), Chemene de Klein (1x zilver), Nikki Paans (1x zilver), Simon van Loon (1x brons) en Daniëlle de Klein (1x brons) gingen allen met een zwaardere tas naar huis.

 

De eerstvolgende wedstrijd van de selectie is op 3 december. Dan wordt in Alblasserdam gestreden in de 3e wedstrijd van de Regio West Competitie. De eerstvolgende wedstrijd in de Nationale Zwemcompetitie is op 11 februari 2017, DWF zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de zwemmers goed aan de start zullen staan bij deze wedstrijd om er zo voor te zorgen dat die 3e plaats weer terugveroverd wordt, en misschien zelfs meer.

 

Mocht u of uw kind het nou leuk vinden om te zwemmen en misschien zelfs in de toekomst ook genoemd worden in de nieuwsberichten met mooie prestaties, kom dan gerust eens langs om mee te trainen bij ons. Bij de recreanten en de voorselectie worden zwemmers opgeleid om in de toekomst misschien wedstrijden te gaan zwemmen. Kijk op onze website www.doorwaterfit.nl voor meer informatie.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/11/15/zwaar-weekend-voor-dwf/