Waterpoloheren sluiten seizoenshelft af met verliespartij

Afgelopen zaterdag werd er tegen de Linge/ PCG, de ongeslagen nummer 1, ruim verloren. Na vier periodes stond er een eindstand van 2 – 16 op het scorebord.

Vanaf de start waren er goede intenties maar al snel liep De Linge/ PCG in de eerste periode uit naar een 0 – 4 voorsprong. De eerste periode kenmerkte zich door veel persoonlijke fouten bij DWF waardoor de bezoekers konden profiteren van een man- meer situatie. 
Ook in de tweede periode wist DWF geen echte vuist te maken. De beide scheidsrechters hielden het kort waardoor DWF niet echt in het spel kon komen. Wel werd er na een snelle counter een doelpunt gemaakt door Sjoerd de Paus, die van dichtbij rustig bleef en de keeper kon passeren. Even later kon hij ook het tweede doelpunt voor zijn rekening nemen. Kort hierna gaf Joris Kaaks een strafworp weg waarna hij zijn frustratie richting de scheidsrechter niet kon bedwingen. Dit werd niet getolereerd en een rode kaart was het gevolg. De Linge/ PCG bleef hierna de weg naar het doel makkelijk vinden waardoor de eindstand in de tweede periode 2 – 10 was. 
Met een keeperswissel werd nog getracht het grote doelpuntenverschil te beperken maar ook in periode 3 en 4 waren de waterpoloërs uit Leerdam te sterk. Hierdoor sluit DWF de eerste seizoenshelft af als 7e in de competitie.

Op 7 januari om 16.15 zal DWF de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen de nummer 6 van de competitie, Z&PC Rotterdam.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2016/12/20/waterpoloheren-sluiten-seizoenshelft-af-met-verliespartij/