PR-regen voor DWF in de Lockhorst

Zaterdag 11 februari was het eigen Bronbad de Lockhorst strijdtoneel voor de selectiezwemmers van DWF en dat ook in het zwemmen thuisvoordeel een rol speelt bleek al snel. Met 28 persoonlijke records (PR) en 13 medailles mag de ploeg terugkijken op een geweldig resultaat.

Huldiging

Voor de wedstrijd werd Ineke van ’t Hoff gehuldigd. Zij mocht haar 25-jarig jubileum als official vieren. Zwem- en Polovereniging DWF is haar dan ook enorm dankbaar voor haar bijdrage de afgelopen 25 jaar.

 

De wedstrijd

De wedstrijd werd goed begonnen door de zwemmers van DWF. De dames estafetteploeg (Sanne Nederveen, Evi Mijnster, Debby Kraaijeveld en Lisa Nederveen) wisten direct de eerste estafette (4 x 50 meter wisselslag) te winnen, waarbij Sanne ook nog een PR wist te zwemmen op de eerste 50 meter. Maar daar bleef het voor Sanne niet bij. Door een aantal zieken en geblesseerden mocht zij voor het eerst meedoen in de damescategorie en zij wist hier direct een gouden medaille uit het vuur te slepen. Ze zwom niet alleen een gouden medaille maar wist in totaal ook 4 PR’s te zwemmen.

Ook tweelingzus Lisa kende een goede dag. Met 2 persoonlijke records en een gouden en bronzen medaille zag ook zij haar trainingsarbeid van de laatste weken beloond worden en deed zij niet onder voor haar zus.

 

De heren in de categorie junioren 4 en later lieten ook van zich horen. Luc Veul wist 2 persoonlijke records te zwemmen en mocht ook nog een zilveren medaille mee naar huis nemen. Duncan van der Klooster liet ook zien dat er nog steeds verbetering in zijn tijden zit. Met 2 persoonlijke records mocht ook hij terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Ook Daniël van Loon (net terug van een lange blessureperiode door een gebroken voet) mag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Hij mocht 1 persoonlijk record bijschrijven en werd tevens 3e op de 100 meter wisselslag.

De meisjes junioren 3 en later wilde ook niet onderdoen voor hun teamgenoten. Ismay Polack, Joëlle Paans, Eline Loeve en Kim van Tuijl wisten alle vier 2 PR’s uit het water te vissen.

 

Daarnaast waren er ook 2 PR’s voor Myrthe Ooms en Vera van Houwelingen. Zij lieten zien dat de trainingsarbeid die zij verricht hebben in de afgelopen weken niet voor niets zijn geweest.

 

1 PR was er voor Irma van der Klooster, Kira van der Klooster, Bob Hoogendoorn, Tabitha Lagendijk en John van Heteren.

 

Medailles waren er voor Vera van Houwelingen (2e), Bob Hoogendoorn (1e en 3e), Irma van der Klooster (3e), Evi Mijnster (2e), Debby Kraaijeveld (3e) en Donna Verhoef (2 x 2e).

 

De volgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is op 18 februari om 16:30 in Papendrecht.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/02/12/pr-regen-voor-dwf-in-de-lockhorst/