Zwemvereniging onderzoekt mogelijk voor terugkeer naar Sliedrechtse haven

Zwem- en polovereniging Door Water Fit uit Sliedrecht onderzoekt de mogelijkheden om voor haar trainingen terug te keren naar de Sliedrechtse haven, waar de vereniging in 1955 begonnen is. Tegenwoordig worden de trainingen en wedstrijden afgewerkt in Bronbad de Lockhorst, maar de vereniging laat weten te zoeken naar nieuwe uitdagingen op het gebied van de zwemsport.

 

Eerder deze week liet voorzitter Joey Zuydervelt weten: “Het zwemmen in de haven is een serieuze optie voor ons. Niet alleen om kostentechnische redenen, maar ook vanwege de andere omstandigheden die de haven onze zwemmers kan bieden. Voor de zwemselectie en de waterpoloteams van DWF kan het uitermate goed zijn om in lichte stroming te trainen, omdat de zwemmers dan extra kracht kunnen opdoen en in de rustige zwembaden een stuk sneller kunnen zwemmen. Dit kan ons een serieus voordeel opleveren in de competitie. Maar we moeten eerst goed bekijken welke mogelijkheden er liggen en we zijn dan ook druk bezig met allerlei instanties om deze in kaart te brengen.”
Vandaag zijn de onderzoeksresultaten bekend geworden en de komende dagen zal het bestuur van DWF zich buigen over deze resultaten alvorens ze deze aan de leden en overige betrokkenen bekendmaakt op de ALV van 19 april. “In de winter zullen we voorlopig nog gebruik moeten maken van een verwarmd binnenbad, maar in de toekomst hopen we het met een paar goed geplaatste verwarmingselementen zelf af te kunnen.”

Om de overgang van DWF te kunnen bekostigen doet de vereniging mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. “Het geld dat vrijkomt door de Clubkas Campagne kan DWF goed gebruiken voor de mogelijke verhuizing,” vertelt de penningmeester. “We moeten zuiveringsapparatuur aanschaffen, oriënteren op de aanschaf van verwarmingselementen en vergeet ook alle leuke activiteiten niet die we willen blijven organiseren voor zowel onze eigen leden als voor de inwoners van Sliedrecht en omstreken! Denk aan bijvoorbeeld de Schoolzwemwedstrijden, de Nationale Zwemvierdaagse en de Open Vakantie Clinics op iedere eerste woensdag van de schoolvakanties. Er kan tot 11 april gestemd worden door de leden van Rabobank Merwestroom en iedere stem kunnen wij goed gebruiken om onze vereniging weer op de kaart te zetten in Sliedrecht. Stemmen kost niets, maar betekent heel veel voor DWF, dus doen!” aldus bestuurslid John van Heteren.

De zwemvereniging hoopt dit jaar op het Baggerfestival de intrek in de haven officieel te openen met een aantal vriendschappelijke waterpolowedstrijden.

Op de foto’s  bestuursleden van DWF die samen met zwemmers aan het onderzoeken zijn wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/04/01/zwemvereniging-onderzoekt-mogelijk-voor-terugkeer-naar-sliedrechtse-haven/