Wedstrijdselectie Door Water Fit begint sterk aan nieuw seizoen

Zaterdag 23 september stond voor de zwemselectie van DWF de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma. In Alblasserdam stonden namens DWF 26 zwemmers aan de start van de 1e wedstrijd in de regio west competitie. Tijdens deze wedstrijd lieten de zwemmers zien dat de voorgaande weken van hard trainen gewerkt hebben en werden direct 19 persoonlijke records (PR’s) verbroken en mochten tevens 6 medailles mee terug naar Sliedrecht genomen worden.

Op de foto de 3 debutanten in de selectie (van links naar rechts Jan Paul Mosterdijk, Aniek de Ridder en Silas van Bekkum.

Uitblinker was Aniek de Ridder (2004). Zij debuteerde in de ploeg van DWF na eerder in Friesland wedstrijden te hebben gezwommen. Aniek wist direct 3 PR’s te verbeteren en wist tevens een bronzen medaille te veroveren op de 50 meter rugcrawl. Zij liet hiermee zien zich direct als een vis in het water te voelen binnen de zwemselectie van DWF.

Naast het debuut van Aniek was er ook het debuut van 2 heren die jarenlang bij DWF gezwommen hebben als recreant, maar uiteindelijk dan toch de stap naar de wedstrijdselectie hebben gemaakt. Silas van Bekkum en Jan Paul Mosterdijk lieten tijdens deze wedstrijd direct zien op hun plaats te zijn bij de zwemselectie. Beide heren konden goed mee in het deelnemersveld en genoten zichtbaar van de sfeer tijdens de wedstrijd. Silas wist zelfs tijdens de 50 meter vrije slag in de afsluitende estafette als startzwemmer de tijd die hij eerder die dag gezwommen had te verbeteren, waardoor hij direct zijn eerste PR mocht noteren.

Naast het debuut van de 3 bovenstaande zwemmers was er de rentree van Talitha Boelen, die na een jaar backpacken door Australië haar weg naar DWF weer gevonden heeft. Tot haar eigen verbazing wist Talitha enorm dicht bij haar persoonlijke records te zwemmen, waardoor zij ook mag terugkijken op een zeer geslaagde rentree.

 

PR’s waren er voor Myrthe Ooms (2x), Jelle van Tuijl (2x), Luc Veul (2x), Vera van Houwelingen (2x), Lisa Nederveen (2x), Bart Wijkniet (2x), Sanne Nederveen (1x), Kim van Tuijl (1x), Donna Verhoef (1x) en Amy Ambachtsheer (1x).

 

Naast de bronzen medaille voor Aniek de Ridder waren er ook medailles voor de jarige Sanne en Lisa Nederveen, die als cadeautje een zilveren (Sanne) en een bronzen (Lisa) medaille mee naar huis mochten nemen. Er waren tevens medailles voor Debby Kraaijeveld (2e), Puck Hogendoorn (2e) en Bob Hogendoorn (2e).

 

Volgende week zwemt de zwemselectie van DWF haar eerste wedstrijd in de nationale zwemcompetitie. Deze wedstrijd zal starten om 12:45 uur in Schiedam.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/09/24/wedstrijdselectie-door-water-fit-begint-sterk-aan-nieuw-seizoen/