DWF waterpolo heren 1 verliest eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd van het seizoen is er één geworden om snel te vergeten voor de waterpolo mannen van DWF Heren 1. Er werd, ondanks de positieve voorbereidingen in de weken voor de wedstrijd, met 4-10 kansloos verloren van SCOM/De Zeehond’73 uit Rozenburg.

De Sliedrechters kenden wel een sterk begin door direct na het eerste fluitsignaal de bal te veroveren en het initiatief te nemen. Lang duurde dit echter niet en het eerste doelpunt was dan ook voor de bezoekers. Het bleek het begin te zijn van een reeks van tien tegendoelpunten met een mager verweer van vier doelpunten in het voordeel van DWF H1.

Niet alleen in het veld was het een zooitje. Organisatorisch was het op de kant ook niet helemaal zoals het zou moeten. Zo was er door een afzegging op het laatste moment maar één scheidsrechter bij de wedstrijd aanwezig en was er geen digitale toegang tot de applicatie van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond(KNZB) om de wedstrijd officieel te registreren.

Maar ondanks dat het een donkere middag was voor DWF waren er ook lichtjes die niet onbenoemd gelaten mogen worden. De debuterende DWF keeper Noâh Elshout speelde een sterke wedstrijd wat een grotere misère zeker voorkomen heeft. Ook geeft deze afstraffing een duidelijk inzicht in de zwakke punten binnen het team. Zolang je die maar helder hebt kan je beginnen met werken aan een oplossing en de volgende keer de sterren van de hemel zwemmen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/09/25/dwf-waterpolo-heren-1-verliest-eerste-wedstrijd/