Uitgedunde zwemselectie geeft goede voorbeeld

Afgelopen zaterdag zwom de selectie van DWF de eerste thuiswedstrijd in De Lockhorst te Sliedrecht. Het betrof deel 1 van een nieuwe competitie, “het junioren/jeugd/senioren circuit”.

Helaas stond DWF met een sterk uitgedunde selectie aan de start vanwege de herfstvakantie.
slechts 13 zwemmers doken het water in, maar wisten wel hele mooie prestaties neer te zetten.
Het werd voor DWF een hele leuke wedstrijd, met voor sommige zwemmers een uitdagende lange afstand (400 meter vrije slag). Dit pakte goed uit en resulteerde in 10 PR’s en 11 medailles.

De heren Jelle van Tuijl, Bart Wijkniet en Bob Hogendoorn mochten het spits afbijten met de 400 meter vrije slag. Jelle wist zijn persoonlijke record op deze afstand, daterend uit 2013, met meer dan een minuut te verbeteren en liet zien in de afgelopen jaren enorm verbeterd te zijn. Helaas werd hij in zijn leeftijdscategorie hier nipt vierde mee, evenals Bob Hogendoorn in zijn leeftijdscategorie. Voor Bart Wijkniet was het de eerste keer dat hij deze afstand mocht zwemmen en hij wist in zijn leeftijdscategorie direct een bronze medaille in de wacht te slepen.

Bij de dames was het Talitha Boelen die zichzelf en menig ploeggenoot wist te verbazen door haar eerste PR in ongeveer 2,5 jaar te zwemmen en er tevens vandoor ging met 2 medailles (zilver op de 200 meter rugslag en brons op de 50 meter vlinderslag). Maar zij was niet de enige die wist te verrassen met een medaille. Ook voorzitter John van Heteren kon zoals hij zelfs zei “na ongeveer 4 of 5 jaar zelf weer eens het goede voorbeeld geven” door een 3e plek te veroveren op de 50 meter schoolslag.

Verder waren er medailles voor Puck Hogendoorn (2e op de 200m rugcrawl en 3e op de 100m schoolslag), Vera van Houwelingen (2e op de 200m wisselslag), Bob Hogendoorn (1e op de 50m vrije slag), Jeroen Flokstra (3e op de 50m vrije slag), Jelle van Tuijl (3e op de 100m rugcrawl) en Myrthe Ooms (2e op de 50m rugcrawl).

Er waren verder PR’s voor Jelle van Tuijl (2x), Vera van Houwelingen (2x), Bart Wijkniet (1x), Mara Kreukniet (2x), Puck Hogendoorn (1x) en Myrthe Ooms (1x).

Aanstaande zaterdag hebben de selectiezwemmers geen wedstrijd en mogen zij even genieten van hun welverdiende rust. Zaterdag 28 oktober a.s. wordt deel 2 van de RW competitie gezwommen in Papendrecht. Deze wedstrijd zal aanvangen om 17.00 uur.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/10/17/uitgedunde-zwemselectie-geeft-goede-voorbeeld/