Tweelingzusjes Nederveen trekken stijgende lijn door

Afgelopen zaterdag 28 oktober stond voor de zwemselectie het 2e deel van de regio West competitie op het programma. Dankzij een samenvoeging van enkele verenigingen aan het einde van vorig seizoen is poule C sterker bezet dan ooit maar tijdens een late wedstrijd (17:00 uur) in Papendrecht liet de selectie van DWF zich goed zien en wisten zij een 5e plaats te behouden in de poule en zelfs nipt in te lopen op de nummer 4.

Op de foto: In het water: Sanne Nederveen en achter startblok 6 Lisa Nederveen (blauwe badpak) en Joelle Paans, klaar voor de afsluitende estafette

Opvallend was het presteren van de tweelingzusjes Sanne en Lisa Nederveen. Zij waren het seizoen al sterk begonnen en ook gedurende deze wedstrijd lieten zij weer zien de stijgende lijn te pakken te hebben.

Sanne wist op haar eerste afstand van de dag een gouden medaille te zwemmen op de 50 meter schoolslag, al was zij hier niet geheel tevreden over aangezien haar tijd met 0,06 seconde nipt boven haar persoonlijke record lag die ze graag had willen verbeteren.

Op de 100 meter rugcrawl lukte het haar wel om haar persoonlijke record te verbeteren met 3 seconden en wist zij wederom een medaille in de wacht te slepen (zilver).

Ook haar tweelingzus was succesvol. Lisa wist in een andere categorie op de 100 meter rugcrawl ook een zilveren medaille te halen. Opvallend was dat zij dit deed door zowel haar tussentijd op de 50 meter, als haar eindtijd op de 100 meter te verbeteren t.o.v. haar persoonlijke records. Op haar 2e afstand van de dag (100 meter vlinderslag) wist zij tevens haar persoonlijke record te verbeteren en ook dit werd beloond met een zilveren medaille.

Naast het opvallende optreden van de zusjes Nederveen sprong er nog een zwemmer bovenuit met haar prestaties. Puck Hogendoorn wist zowel op de 100 meter vrije slag, als op de 100 meter vlinderslag haar persoonlijke record met meer dan 10 seconden te verbeteren. Dit werd op beide afstanden beloond met een zilveren medaille.

Verder waren er PR’s voor Bart Wijkniet (2x), Luc Veul (1x), Jelle van Tuijl (1x), Aniek de Ridder (1x), Joelle Paans (1x), Ismay Polack (1x) en Vera van Houwelingen (1x).

Voor de jongste meisjes stond er afgelopen zaterdag voor het eerst in hun zwem carrière de 100 meter vlinderslag op het programma. Aangezien de vlinderslag word gezien als de zwaarste slag in het zwemmen was het voor de jongste meisjes dan ook een enorme uitdaging om deze afstand te zwemmen. Alle 4 de meiden (Vera van Houwelingen, Donna Verhoef, Mara Kreukniet en Amy Ambachtsheer) wisten deze afstand met een mooie tijd uit te zwemmen en verdienen hierdoor ook een eervolle vermelding in dit wedstrijdverslag.

Komende zaterdag staat de 2e wedstrijd in het Junioren-Jeugd-Senioren circuit op het programma. Deze wedstrijd start om 14:00 uur in Bronbad de Lockhorst en uiteraard is iedereen welkom om de wedstrijdselectie van Door Water Fit aan te komen moedigen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/10/31/tweelingzusjes-nederveen-trekken-stijgende-lijn-door/