Vriendschappelijke wedstrijd zorgt voor vertrouwen bij zwemselectie

Afgelopen zaterdag zwom de selectie van DWF een thuiswedstrijd in Bronbad De Lockhorst te Sliedrecht. Deze wedstrijd was goed voor het vertrouwen bij de zwemmers van DWF. Er werden in totaal 9 medailles en 11 persoonlijke records (PR’s) bij elkaar gezwommen waardoor de zwemselectie met vertrouwen het verdere seizoen in gaat. Uiteraard werd deze prestatie na afloop even gevierd in verenigingsruimte “Baan 7”

Broer en zus, Bob en Puck Hogendoorn, lieten zien dat talent in de familie zit. Zij behaalden het hoogst mogelijke, namelijk beide 2 gouden medailles. Puck werd 1e op de 400 meter vrije slag, die zij voor het eerst in haar carrière zwom, en behaalde eveneens op de tussentijd van deze afstand (200 meter vrije slag) een persoonlijk record (PR). Haar andere gouden medaille veroverde zij op de 50 meter schoolslag. Broer Bob behaalde zijn 2 gouden medailles op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag, waarbij zijn tijd op de 50 meter vlinderslag goed was voor een PR.

Deze vriendschappelijke wedstrijd mochten de zwemmers van tevoren zelf opgeven wat ze wilden zwemmen. Enkele zwemmers besloten om net als Puck voor een uitdagende afstand te gaan die ze nog nooit of zelden hadden gezwommen. Zo gingen nog 4 meiden de uitdaging aan om de 400 meter vrije slag de zwemmen, en niet zonder succes. Sanne Nederveen, Lisa Nederveen en Vera van Houwelingen lieten stuk voor stuk zien goed getraind te hebben en klaar te zijn voor deze lange afstand. Vera wist net als Puck haar tussentijd te verbeteren t.o.v. haar PR en voor haar lag na afloop een bronzen medaille klaar. Ook Talitha Boelen mocht zich opmaken voor de 400 vrij. Zij had deze afstand al eens eerder gezwommen en eindigde slechts 0,01 seconde boven haar persoonlijke record. Gelukkig werd de pijn verzacht doordat zij een 3e plaats wist te behalen tijdens haar 2e race.

Naast bovengenoemde afstand stonden er nog enkele zware afstanden op het programma. Opvallend was de enorme progressie die enkele zwemmers geboekt hebben het afgelopen seizoen. Zo was Jelle van Tuijl (op zoals hij zelf zei, zijn lievelingsafstand qua meters) maar liefst 24 seconden sneller dan zijn PR op de 200 meter rugcrawl waarmee hij een zilveren medaille verdiende en was Bart Wijkniet ruim 50 seconden sneller dan zijn PR op de 200 meter wisselslag.

Ook op de kortere afstanden werd flink huisgehouden door de zwemmers van DWF. Silas van Bekkum (2e) en Jan Paul Mosterdijk (3e) mochten hun eerste medaille in hun nog prille wedstrijdcarrière mee naar huis nemen. Voor Silas kon de dag helemaal niet meer stuk. Hij wist op de 100 meter vrije slag zijn PR van eerder dit seizoen met ruim 3 seconden te verbeteren en liet hiermee zien dat het trainen bij de zwemselectie al na korte tijd een enorme verbetering oplevert.

De overige PR’s waren voor: Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Jelle van Tuijl (1x), Bart Wijkniet (1x), Myrthe Ooms (1x), Bob Hogendoorn (1x), Sanne Nederveen (1x) en Luc Veul (1x).

De komende 2 weekenden staan de regiokampioenschappen korte baan op het programma. Voor deze wedstrijden dienden de zwemmers dit seizoen een limiet te zwemmen en zullen alleen de snelste zwemmers van de regio mogen strijden voor eremetaal. Komend weekend zal Bob Hogendoorn in Den Haag de clubkleuren van DWF mogen verdedigen op de 50 meter vrije slag. Voor het volgende weekend moeten Aniek de Ridder en Puck Hogendoorn nog even in spanning afwachten of zij mogen starten op de 50 meter vrije slag. Hiervan zal de definitieve opstelling later deze week bekend gemaakt worden. De rest van de ploeg heeft even tijd om uit te rusten en goed te trainen om op zaterdag 2 december weer op volle sterkte aan de bak gaan bij deel 3 van de Regio West Competitie te Alblasserdam.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/11/05/vriendschappelijke-wedstrijd-zorgt-voor-vertrouwen-bij-zwemselectie/