Hogendoorn toont clubkleuren tijdens regiokampioenschappen korte baan

Zaterdag 11 november stond het eerste deel van de regiokampioenschappen (korte baan) zwemmen op het programma in Den Haag. Namens Zwem- en Polovereniging Door Water Fit uit Sliedrecht had Bob Hogendoorn zich geplaatst voor deze wedstrijd op de 50 meter vrije slag, waardoor hij de clubkleuren van DWF mocht verdedigen dit weekend.

Bij de regiokampioenschappen staan alleen de snelste zwemmers uit de regio west aan de start. Om te bepalen of je mag zwemmen worden er ieder jaar voorafgaand aan het seizoen limieten opgesteld die je moet zwemmen om geplaatst te zijn voor deze kampioenschappen. Bob Hogendoorn bleek, na enkele afzeggingen, de enige DWF zwemmer die dit weekend in actie mocht komen en zo reisde hij samen met trainer Jan Willem Nederveen naar Den Haag om een gooi te doen naar de overwinning op de 50 meter vrije slag.

De wedstrijd in Den Haag begon al vroeg (8:45 uur) waardoor Hogendoorn vroeg uit de veren moest. Klaarwakker stond hij aan de start om te laten zien dat zijn trainingsarbeid van de laatste maanden niet voor niets zijn geweest. De race verliep erg goed, al hadden zijn start en keerpunt volgens hemzelf beter gekund. “maar daar gaan we de komende periode aan werken en tijdens het piekmoment eind januari gaan we het nog eens proberen” aldus Hogendoorn. Uiteindelijk klokte hij een tijd van 25,93 seconden wat nipt boven zijn persoonlijke record ligt van 25,74 seconden. Met deze tijd werd Hogendoorn 31e van de regio in de sterk bezette categorie heren, waar hij dit jaar voor het eerst in uitkomt.

Komend weekend staat het 2e deel van de regiokampioenschappen op het programma. Deze zal in Dordrecht gezwommen worden. Namens DWF zullen Puck Hogendoorn en Aniek de Ridder aan de start verschijnen op de 50 meter vrije slag. Hierbij wensen wij hen uiteraard enorm veel succes.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2017/11/11/hogendoorn-toont-clubkleuren-tijdens-regiokampioenschappen-korte-baan/