Thuisbasis: Bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

We stellen ons graag aan je voor!

Binnen DWF is er een actief bestuur dat wordt ondersteund door diverse commissies.  Elk bestuurslid heeft hart voor de vereniging naast zijn/haar baan en/of gezin.

Voorzitter: John van Heteren
(Wedstrijdzwemmencommissie)

“Sinds 1999 ben ik lid van DWF. Begonnen als recreant en na een jaartje of 2 doorgestroomd naar de wedstrijdselectie waar ik nog steeds actief zwem en betrokken ben. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO Bedrijfseconomie van de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2016 lid van het bestuur van DWF en in juli 2017 verkozen tot voorzitter. Als voorzitter wil ik van DWF een gezonde en gezellige vereniging maken waarbij eenheid en gezelligheid samen gaan met de sportieve prestaties. Daarnaast wil ik eenheid creëren tussen de verschillende afdeling van DWF, Samen zijn wij DWF! Dus heb je ambitie, of heb je gewoon talent? Weet dat je bij DWF op de juiste plek bent!
Vragen/opmerkingen kun je stellen via voorzitter.dwf@gmail.com, maar je kunt mij natuurlijk ook gewoon aanspreken in het zwembad.”

Secretaris: Chris den Breejen

“Ergens rond mijn 18e ben ik bij de waterpolo-afdeling van DWF op de tribune gaan zitten. Daar werd ik al snel opgemerkt door de heren in het zwembad en voor ik het wist, lag ik naast ze in het water om mijn eerste training mee te draaien. Dit was een goede match want ruim 10 jaar later ga ik nog steeds iedere week met plezier richting de Lockhorst. In het dagelijks leven houd ik mij momenteel bezig met het beter & slimmer laten functioneren van bedrijven door middel van de software die ik adviseer en verkoop. Veel van mijn kennis en ervaring kan ik in mijn rol van secretaris ook bij DWF inzetten om van deze prachtige club een geoliede machine te maken.”

Penningmeester: Henriëtte Schreuders
(Sponsorcommissie, Openwaterzwemmencommissie)

“Mijn naam is Henriëtte Schreuders, geboren in Sliedrecht en tot mijn 18e veel bij Door Water Fit gezwommen. Inmiddels woon ik al heel wat jaren in Dordrecht.

Samen met mijn toenmalige collega Peronne ben ik in 2013 weer gaan zwemmen, in de ochtend voor het werk. Toen in 2015 werd de Dordtse City Swim werd georganiseerd hadden we ook een doel om voor te trainen. Dat werd in de zomer buiten het zwembad, in het Wantij… om te wennen aan stroming, troebel water en gebrek aan lijnen. En dat was leuk! Sindsdien zwem ik voornamelijk buiten en zocht ik voor de winter een plek om binnen te trainen. En daarvoor ging ik, samen met Peronne, terug naar mijn ‘oude club’. 

Bij de ALV in 2019 werd duidelijk dat Mathilde het penningmeesterschap wel wilde overdragen. Ik heb een aantal maanden met haar meegekeken en heb toen besloten om dit te gaan doen. In de ALV van 2020 heb ik het stokje officieel overgenomen en houd ik me bezig met het incasseren van contributie, betalen en versturen van facturen, aanvragen van subsidies en alles wat nog meer met financiën te maken heeft.”

Algemeen Bestuurslid: Pascal van Meeteren
(Waterpolocommissie)

Momenteel ben ik al zo’n vijf jaar actief lid en speler van de Waterpolo van DWF. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het bouwen aan de toekomst van onze mooie en gezellige zwemclub.”

Algemeen Bestuurslid: Peronne van Kooij-Kraaijeveld
(Communicatiecommissie, Sponsorcommissie, Openwaterzwemmencommissie, website, AVG)

“Na een lange tijd het recreatief zwemmen weer opgepakt als een soort van revalidatie na een zware operatie. Niet binnen maar buiten zwemmen was de remedie om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Ik zwom niet de benen uit mijn lijf, maar de pijn. In 2015 heb ik samen met Henriëtte meegedaan aan de 1e Dordtse City Swim, al zwemmend door de havens van Dordt groeide de liefde voor zwemmen in openwater. In 2015 of 2016 ben ik lid geworden van DWF om ook ‘s winters te kunnen zwemmen. Daar is de jongste tak uitgevloeid: conditie- en techniektraining voor openwaterzwemmers. In het dagelijks leven ben ik marketing- en communicatieadviseur, vandaar daar ik de communicatie doe binnen DWF.”

Algemeen Bestuurslid: Ingeborg van Neerbos
(Activiteitencommissie, Vrijwilligerscommissie)

“Mijn oudste dochter werd lid van DWF om haar spieren sterker te maken vanwege de spierziekte die ze had. Na een jaar wilde ze graag in de selectie zwemmen. Mijn jongste dochter wilde dit ook na het behalen van haar A- en B-zwemdiploma gehaald had, ging ze er ook op. Toen wilde ik graag helpen met training geven en dat doe ik nog steeds bij de recreanten. Super leuk om te doen! Daarnaast help ik ook met de wedstrijden en ben ik zelf gaan zwemmen omdat het zo’n lekkere sport is!  Omdat ik dit zo’n leuke club vind aangezien ik vroeger zelf lid was en mijn vader vroeger voorzitter was, vond ik leuk om nog meer te gaan doen, vandaar dat ik nu in het bestuur zit. Om DWF nog mooier en leuker te maken dan het al is!”

Algemeen Bestuurslid: Peter Oosterbaan
(Wedstrijdzwemmencommissie)

“Toen mijn zoon nog zwemles had, zat ik als ouder aan de kant om te kijken of alles goed ging. Het viel mij op dat er altijd iemand van de wedstrijdzwemploeg aan de kant stond om training te geven. Na navraag bij John bleek dat er te weinig vrijwilligers waren (overigens zijn vrijwilligers van harte welkom). Ik had zoiets van: ik kan ook training geven. En op die manier kan iedereen uit de zwemploeg zich concentreren op het verbeteren van haar/zijn zwemtechniek. Zo gezegd zo gedaan. Eerst was ik er alleen op woensdag en nu ben ik er bijna altijd. Zo ben ik toch lekker bezig en draag ik mijn steuntje bij aan de gezondheid van de maatschappij. Beter dan thuiszitten.”

Photo 32820701 / Water © Ellensmile | Dreamstime.com

Ja, ik word lid!

Ben je zo enthousiast geworden dat je lid wilt worden van DWF? Dat kan! Vul het inschrijfformulier in. Dan regelt de secretaris en/of ledenadministrateur dit zo snel mogelijk! Heb je vragen over het lidmaatschap, stuur dan een e-mail naar secretariaat.dwf@gmail.com!

© 2023