Selectie Competities 2018-2019

Soorten Competities in seizoen 2018-2019

 

Regio West/Nationale zwemcompetitie

Komend seizoen zwemmen we de Regio West Competitie in poule C. De verenigingen tegen wie we zwemmen zijn nog niet bekend gemaakt. Mocht je nieuwsgierig zijn kan je dit uiteindelijk vinden op www.knzbwest.nl.

Daarnaast zwemmen we in de Nationale Zwemcompetitie in de 2e klasse. Aangezien de verenigingen in onze poule ver van ons vandaan liggen zullen wij in deze competitie tegen verenigingen uit een andere poule zwemmen net zoals afgelopen seizoen. De Regio West Competitie bestaat uit 5 Wedstrijden en kent de Winterkampioenschappen korte baan de Zomerkampioenschappen lange baan en de B-kampioenschappen.

Over deze kampioenschappen staat verderop in dit stukje iets genoemd. De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit 4 Wedstrijden. Dit zijn beide belangrijke wedstrijden voor de vereniging aangezien hier voor de prijzen in de verschillende poules gezwommen wordt. Wij kunnen dan ook niemand missen bij deze wedstrijden en vragen dan ook om jezelf niet af te melden mits je opgesteld staat of alleen met een bijzondere reden

 

Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijden

Het junioren-jeugd circuit is afgelopen seizoen door de KNZB geïntroduceerd. Dit zijn 4 vriendschappelijke wedstrijden die je als verenigingen samen zelf organiseert. DWF gaat dit jaar ook deelnemen aan deze wedstrijden als vervanger van de Driekampen en heeft met de overige deelnemende verenigingen afgesproken om hier ook senioren aan deel te kunnen laten nemen. Dit betekent dus dat (bijna) alle zwemmers hieraan mee mogen doen (alleen de allerjongste zwemmers van de selectie kunnen hier helaas niet aan deelnemen). We gaan deze competitie zwemmen met de Schotejil (Middelharnis), ZOB’66 (Oud- Beijerland) en SCOM/de Zeehond (Hoogvliet/Rozenburg). 2 wedstrijden zullen in Sliedrecht gezwommen worden. Van de overige 2 wedstrijden zal er 1 in Oud-Beijerland gezwommen worden en 1 in het nieuwe zwembad van Rozenburg. Verenigingen waar we (nog) niet zo vaak tegen hebben gezwommen en ook zwembaden waar we (nog) niet zo vaak, of zelfs nog helemaal niet, hebben gezwommen.

 

Regio West kampioenschappen (zomer/winter) 

Dit zijn wedstrijden die slechts zijn voor zwemmer die zich hiervoor plaatsen (bij de beste 8,16 of 24 van de gehele Regio West). Plaatsing voor deze wedstrijden is dan ook niet voor iedereen weggelegd, laat staan het winnen van medailles. Mocht je jezelf o.b.v. je tijden plaatsen voor deze wedstrijden zal je door de TC ingeschreven worden voor deze wedstrijden. Houdt hiervoor de wedstrijdkalender op de website in de gaten.

 

B-Kampioenschappen

Aangezien er slechts een beperkt aantal zwemmers zich kunnen plaatsen voor de Regiokampioenschappen zijn de B-kampioenschappen terug in het leven geroepen. Dit is 1 wedstrijd op zondag 7 juni 2018 in Den Haag, waar zwemmers aan mee mogen doen die binnen de limiet zitten die gesteld is. Je mag dus niet langzamer zwemmen dan deze limiet, maar ook niet sneller dan een bepaalde tijd zwemmen. Een groot deel van de zwemmers van DWF zit met hun tijden tussen deze limieten in en zullen hier dus mogen starten

 

Clubkampioenschappen (onder voorbehoud)

Het bestuur van DWF is voornemens om de clubkampioenschappen zoals deze vroeger gezwommen werden terug te laten keren. Wanneer en in welke vorm deze terugkeren is nog niet bekend en daarom staat deze wedstrijd onder voorbehoud in deze lijst.

 

Limietwedstrijden 

Dit zijn wedstrijden waarbij geen puntentelling wordt gehanteerd en er zijn ook geen medailles te winnen. Het zijn wedstrijden die puur bedoeld zijn om tijden aan te scherpen, wedstrijdervaring op te doen en gewoon omdat je van wedstrijdzwemmen houdt. Je bent vrij om jezelf in te schrijven voor deze wedstrijden (houd je mailbox en de wedstrijdkalender in de gaten en schrijf je in via dwfsliedrecht.tc@gmail.com). Er zullen echter wel aanvullende startkosten per start in rekening gebracht worden die voor eigen rekening zijn. Deze dienen meestal voor de wedstrijd betaald te worden in Baan 7 of overgemaakt te worden naar de rekening van DWF (deze informatie krijgt u per limietwedstrijd in uw mailbox of via de site)

 

Masterwedstrijden

Dit zijn wedstrijden voor de masters van DWF (20+). De masters selecteren zelf de wedstrijden die ze willen zwemmen en geven dit aan bij de TC die de inschrijving doorstuurt naar de organiserende vereniging en de uitslag verwerkt. Ook hier worden aanvullende startkosten in rekening gebracht die voor eigen rekening zijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/selectie-competities-2018-2019/