Sportklimaat

 

Incidentenprotocol Digitaal

 

 

Zwemsportief! Samen naar een veiliger sportklimaat

De KNZB is in 2012 met andere sportbonden gestart met het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Het actieplan heeft als doel de komende jaren gewenst gedrag in en rond de sport te stimuleren én ongewenst gedrag te voorkomen en aan te pakken. De KNZB heeft het actieplan omarmd en heeft daar haar eigen motto aangegeven:

ZwemSportief!

Onder deze naam wil de KNZB de komende jaren gaan werken aan het creëren van een veilig zwemsportklimaat. Voor bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechters en officials worden diverse activiteiten aangeboden om samen aan de slag te gaan. Ook is een goede en snelle afhandeling van excessen van belang voor een sociaal veilig sport­ klimaat.Al deze positieve aandacht voor sportiviteit en respect, samen met het duidelijk ingrijpen bij sociaal ongewenst gedrag, zal direct leiden tot een positievere beleving bij sporters en genereert daarmee ook extra positieve aandacht voor de zwemsport.

Vandaar dat de KNZB zwemverenigingen voorziet van ondersteuning bij de ontwikkeling van preventief beleid en handvatten bij excessen d.m.v. een Verenigingshandboek.
Dit handboek is gericht om de juiste informatie en onder­steuning te bieden. het handboek is te lezen cq downloaden door te klikken op de banner of via DEZE link.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/sportklimaat/

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.