Veel eremetaal voor zwemmers DWF

Afgelopen zaterdag 20 januari 2018 stond deel 3 van het junioren/jeugd/senioren-circuit op het programma voor de zwemmers van Door Water Fit.

Helaas stond DWF, o.a. door blessures, met een flink uitgedunde ploeg aan de start van deze wedstrijd. 11 DWF zwemmers maakten de reis naar Rozenburg, en niet zonder succes.

Op het programma stonden enkele lange en zware afstanden, waardoor het voor de zwemmers geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het programma startte met de 200 meter vlinderslag voor de heren, waarin Bart Wijkniet namens DWF aan de start stond. Hij zwom deze afstand voor het eerst in zijn carrière en pakte direct een bronzen medaille, waarbij zijn tussentijd op de 100 meter ook nog eens goed was voor een persoonlijk record (PR).

Vervolgens durfden 6 dames het aan om een van de zwaarste afstanden in het zwemmen, de 400 meter wisselslag, te zwemmen. Voor 5 van de 6 dames was dit de eerste keer dat zij deze afstand zwommen in hun carrière. Talitha Boelen was de enige die deze afstand als eens eerder had gezwommen. Zij wist haar PR met maar liefst 15 seconden te verbeteren, wat tevens goed was voor een 2e plaats. Kira van der Klooster wist namens DWF beslag te leggen op de 3e plaats bij de dames. Een leeftijdscategorie lager wisten Lisa Nederveen (2e) en Sanne Nederveen (3e) eveneens beslag te leggen op een medaille na een uitstekende race en alsof dat nog niet genoeg was wist ook Puck Hogendoorn bij de minioren een 2e plaats te behalen, waardoor alle 6 de dames deze uitdaging met een medaille mochten bekronen.

Naast bovengenoemde medailles waren er medailles voor Jan-Paul Mosterdijk (2e) op de 200 meter schoolslag, Evi Mijnster (1e) op de 200 meter vrije slag, Jelle van Tuijl (3e) op de 50 meter vrije slag, Kira van der Klooster (2e) en Irma van der Klooster (3e) op de 50 meter rugcrawl, Lisa Nederveen (3e), Talitha Boelen (2e) en Puck Hogendoorn (2e) op de 50 meter vlinderslag.

Er waren PR’s voor Mara Kreukniet (200 meter vrije slag), Sanne Nederveen (50 meter vlinderslag), Jan Paul Mosterdijk (100 meter vrije slag), Jelle van Tuijl (50 meter vrije slag), Lisa Nederveen (50 meter vlinderslag) en Talitha Boelen (50 meter vlinderslag).

Dit alles maakte het voor DWF een succesvolle wedstrijd met maar liefst 14 medailles en 9 gesneuvelde persoonlijke records.

Aanstaande zaterdag kan de wedstrijdselectie even uitrusten, om op zaterdag 3 februari weer volop te presteren tijdens de Nationale Zwemcompetitie deel 3, die gezwommen zal worden in het Rivièrabad te Spijkenisse.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.doorwaterfit.nl/2018/01/22/veel-eremetaal-voor-zwemmers-dwf/