Thuisbasis: Bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

Optisport Sliedrecht/Bronbad De Lockhorst

Optisport Sliedrecht/Bronbad De Lockhorst – thuisbasis van DWF

 

Bronbad De Lockhorst is een begrip in de omgeving van Sliedrecht.
Het is een multifunctionele accommodatie met daarin een bronbad, sporthal, partycentrum en brasserie.

Zwembad

Bronbad De Lockhorst is een gezellig familiezwembad gevuld met bronwater. Door het hoge mineraalgehalte is het water gezond en zacht voor de huid. Kwaliteit, hygiëne en veiligheid staan hier voorop.

Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft 6 banen, met voor iedere baan een startblok aan de diepe zijde van het bad. Het wedstrijdbad heeft een beweegbare bodem van 9 meter lang, die kan variëren tussen een diepte van 0 tot 1,91 meter.

Het doelgroepen bad heeft een afmeting van 25 x 10 meter en heeft een beweegbare bodem van 15 meter, die kan variëren tussen een diepte van 0 tot 2 meter. Het zwemwater heeft een temperatuur van 29 graden. Er is een apart peutergedeelte met een diepte van 0,17 meter, waarin zich een regenboogglijbaan, spuiteend en tuimelaar bevinden.

Daarnaast heeft de accommodatie een recreatiebad met een stroomversnelling, jetstreams, een bubbelbad,  2 peuterbaden en een glijbaan van 30 meter. Deze glijbaan heeft een apart landingsbad, een snelheidsmeter en je kunt na afloop een leuke foto maken die je kunt versturen naar je eigen e-mailadres. De peuterbaden hebben een diepte van 0,2 meter en er bevinden zich verschillende kleuterglijbanen.

Buitenaccommodatie & Ligweide

Het buitenzwembad heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft 6 banen en startblokken. Het zwemwater is verwarmd tot maximaal 26 graden. Er is een vier-baansglijbaan van 4 meter hoog en 28 meter lang. Rondom het zwembad bevindt zich een hele grote ligweide met een Air-trampoline.

Er is een apart gelegen kleuterbad met een diepte van 0,4 meter en een oppervlakte van circa 25 m2. Rondom het kleuterbad is er een eigen ligweide met een klimrek en wipkippen.

Sauna

Ook ontspannen doe je bij Bronbad De Lockhorst! Wij hebben een Turks stoombad en een Finse blokhut sauna.

In het Turks stoombad gaat de luchtvochtigheid naar 100%. De temperatuur is ongeveer 45 graden. Dat is gelijk het verschil met een sauna waar de lucht veel droger is. Mensen met luchtwegproblemen kunnen baat hebben bij een stoombad doordat de zachte stoom een gunstige uitwerking heeft op de luchtwegen. Hiermee kunnen irritaties verminderen en beginnende verkoudheden krijgen geen kans. De invloed van de stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid gereinigd.

De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. Het is een droge sauna met een lage luchtvochtigheid. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigingen en spieren te ontspannen. De temperatuur van deze sauna zorgt voor transpiratie. Daardoor verwijderen afvalstoffen zich uit het lichaam en dragen zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Je kunt hier zelf de vochtigheid en warmte opvoeren door water op de hete stenen te kappen. De temperatuur van deze sauna ligt tussen 80 en 90 graden.

Horeca

Kom lekker lunchen of een kopje koffie drinken in de brasserie of bij mooi weer op het gezellige terras. Je kijkt uit op het recreatiebad en op het buitenbad.

Sporthal

In het pand bevindt zich ook een sporthal met een afmeting van 48 x 24 meter. Hier kunnen veel sporten beoefend worden, zoals hockey, voetbal, korfbal en basketbal. Voor meer informatie over de sporthal kun je contact opnemen met de gemeente.

© 2024