Thuisbasis: Bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het ‘teamgevoel’ dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is geen gemakkelijke sport. Waterpolo is wel spannend, strategisch, intensief en zeker niet saai! Het is zeker geen sport voor watjes, want het gaat er stevig aan toe in het water. Waterpolo is ooit ontstaan als de ‘watervariant’ van rugby en handbal. Het zwemmend spelen van een balsport vergt bovendien nogal wat van je uithoudingsvermogen.

Teamsport

Bij DWF hebben we een gezellig herenteam. Samen met je teamgenoten werk je aan een goede conditie, baltechniek en je leert een slimme wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je hebt elkaar nodig! De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie. Ook na de training of wedstrijd is er leuk contact.

Training

Tijdens de waterpolotrainingen werk je aan je conditie, basistechniek en tactiek. Iedere training begin je met het werken aan je conditie. Daarna ga je aan de slag met verdedigings- en aanvalsoefeningen om je basistechniek te verbeteren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op doel kunt schieten, wanneer er een verdediger tussen jou en het goal ligt. De training wordt afgesloten met een aantal tactiekoefeningen, waarin je verschillende aanvalstechnieken bespreekt en oefent.

Balsport waar je ú tegen zegt

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.

Warm gelopen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo dan kun je altijd vrijblijvend twee keer meetrainen. Die trainingen zijn best pittig, maar er wordt rekening met je gehouden.

 

Photo 45762492 © Mik3812345 | Dreamstime.com

Ja, ik word lid!

Ben je zo enthousiast geworden dat je lid wilt worden van DWF? Dat kan! Vul het inschrijfformulier in. Dan regelt de secretaris en/of ledenadministrateur dit zo snel mogelijk! Heb je vragen over het lidmaatschap, stuur dan een e-mail naar secretariaat.dwf@gmail.com!

© 2024