Thuisbasis: Bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht

Competities Regio West/Nationale zwemcompetitie

Komend seizoen zwemmen we de Regio West Competitie in poule C. Meer informatie over onze tegenstanders vind je op www.knzbwest.nl.

Daarnaast zwemmen we in de Nationale Zwemcompetitie in de 2e klasse. Aangezien de verenigingen in onze poule niet in de buurt zijn, zwemmen we deze competitie tegen verenigingen uit een andere poule net zoals afgelopen seizoenen. De Regio West Competitie bestaat uit 4 wedstrijden en ook de volgende kampioenschappen:

  • Winterkampioenschappen korte baan
  • Zomerkampioenschappen lange baan
  • B-kampioenschappen

De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit 5 wedstrijden. Dit zijn beide belangrijke wedstrijden voor de vereniging aangezien hier voor de prijzen in de verschillende poules gezwommen wordt. We kunnen dan ook niemand missen bij deze wedstrijden en vragen dan ook om jezelf niet af te melden mits je opgesteld staat of alleen met een bijzondere reden.

Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijden

Het junioren-jeugd circuit kent 4 vriendschappelijke wedstrijden die je als verenigingen samen zelf organiseert. DWF doet ook mee en heeft met de overige deelnemende verenigingen afgesproken dat ook senioren kunnen deelnemen. Dit betekent dus dat (bijna) alle zwemmers hieraan mee mogen doen (alleen de allerjongste zwemmers van de selectie kunnen hier helaas niet aan deelnemen).

Regio West kampioenschappen (zomer/winter)

Dit zijn wedstrijden waaraan alleen zwemmers kunnen meedoen die bij de beste 8, 16 of 24 van de gehele Regio West behoren. Plaatsing voor deze wedstrijden is dan ook niet voor iedereen weggelegd, laat staan het winnen van medailles. Mocht je jezelf o.b.v. je tijden plaatsen voor deze wedstrijden dan zul je door de TC ingeschreven worden voor deze wedstrijden. Houd hiervoor de wedstrijdkalender in de gaten.

B-Kampioenschappen

Aangezien er slechts een beperkt aantal zwemmers zich kunnen plaatsen voor de Regiokampioenschappen zijn de B-kampioenschappen terug in het leven geroepen. Dit is één wedstrijd op een zondag in Den Haag, waar zwemmers aan mee mogen doen die binnen de limiet zitten die gesteld is. Je mag dus niet langzamer zwemmen dan deze limiet, maar ook niet sneller dan een bepaalde tijd zwemmen. Een groot deel van de zwemmers van DWF zit met hun tijden tussen deze limieten in en zullen hier dus mogen starten.

Limietwedstrijden

Dit zijn wedstrijden waarbij geen puntentelling wordt gehanteerd en er zijn ook geen medailles te winnen. Het zijn wedstrijden die puur bedoeld zijn om tijden aan te scherpen, wedstrijdervaring op te doen en gewoon omdat je van wedstrijdzwemmen houdt. Je bent vrij om jezelf in te schrijven voor deze wedstrijden (houd je mailbox en de wedstrijdkalender in de gaten en schrijf je in via dwfsliedrecht.tc@gmail.com). Er worden echter wel aanvullende startkosten per start in rekening gebracht die voor eigen rekening zijn.

Masterwedstrijden

Dit zijn wedstrijden voor de masters van DWF (20+). De masters selecteren zelf de wedstrijden die ze willen zwemmen en geven dit aan bij de TC die de inschrijving doorstuurt naar de organiserende vereniging en de uitslag verwerkt. Ook hier worden aanvullende startkosten in rekening gebracht die voor eigen rekening zijn.

Clubkampioenschappen (onder voorbehoud)

Het bestuur van DWF heeft de intentie om de clubkampioenschappen nieuw leven in te blazen.

 

Photo 6383595 © Gert Vrey | Dreamstime.com

Ja, ik word lid!

Ben je zo enthousiast geworden dat je lid wilt worden van DWF? Dat kan! Vul het inschrijfformulier in. Dan regelt de secretaris en/of ledenadministrateur dit zo snel mogelijk! Heb je vragen over het lidmaatschap, stuur dan een e-mail naar secretariaat.dwf@gmail.com!

© 2024